ΑΝΘΙΜΟΣ: «Με τα greeklish χάνεται ο πλούτος της γλώσσας»

  • Dogma

Το ζήτημα των greeklish ανέδειξε μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος τονίζοντας το σημαντικό πρόβλημα που δημιουργείται στους νέους . 

Γιώργος Φερδής

Το ζήτημα των greeklish ανέδειξε μεταξύ άλλων στο κήρυγμα του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος τονίζοντας το σημαντικό πρόβλημα που δημιουργείται στους νέους .

Από τον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου όπου προεξήρχε των εορταστικών εκδηλώσεων ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στα greeklish, την Ευρώπη αλλά και τα προβλήματα της σημερινής εποχής.

«Εξ αιτίας των ηλεκτρονικών μέσων τα παιδιά γράφουν τις ελληνικές λέξεις με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish) χάνοντας έτσι την πλούσια ελληνική μας γλώσσα προσθέτοντας μέγιστα ορθογραφικά λάθη που γίνονται συνήθεια» σημείωσε ο μητροπολίτης που μνημονεύοντας λόγια του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου ζήτησε διατήρηση της εθνικής μας ταυτότητας.

«Να έρθουμε στην Ευρώπη αλλά εμείς να κρατήσουμε την ελληνικότητά μας, αυτό έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος αλλά και εγώ» σημείωσε.

Απευθυνόμενος στους υποψήφιους που βρέθηκαν στον ναό ο κ. Άνθιμος σημείωσε πως «Το μέγιστο δεν είναι οι εκλογές μεθαύριο αλλά το πως θα διασώσουμε την ακεραιότητά μας και την Πατρίδα μας» για να συμπληρώσει πως «Ο άνθρωπος δεν είναι ευτυχής γιατί αυτά που του φόρτωσαν είναι πολλά».

Τις εορταστικές εκδηλώσεις, τόσο στον Εσπερινό όσο και στη Θεία Λειτουργία στον ιερό ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ιπποδρομίου παρακολούθησε πλήθος πιστών που έσπευσε να προσκυνήσει την Αγία εικόνα των μεγάλων Αγίων της Εκκλησίας μας.

Ο ποιμενάρχης της συμπρωτεύουσας ευχαρίστησε τον προϊστάμενο του ναού, Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιο Ιωαννίδη τους ιερείς αλλά και τον κόσμο που βοήθησαν για την σωστή προετοιμασία της Πανηγύρεως.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την λιτάνευση της εικόνας στο κέντρο της πόλης και την παράκληση στους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη.

TOP NEWS