Χριστόδουλος: Η τελευταία συγκλονιστική εμφάνισή του (βίντεο)

  • Dogma
χριστόδουλος

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος συγκινούνταν πάντα από την επαφή με τους νέους. Στην τελευταία του συγκλονιστική εμφάνιστη τα Χριστούγεννα του 2007, δείχνει καταπονημένος, αλλά ευδιάθετος ακούγοντας τα ποντιακά κάλαντα.

Ήταν ξημερώματα της 28ης Ιανουαρίου όταν ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος άφηνε την τελευταία του πνοή, νικημένος από την επάρατη νόσο.

«Θέλω να φύγω, δεν αντέχω άλλο», είχε εκμυστηρευτεί στους στενούς του συνεργάτες το προηγούμενο απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Στο πέρασμα επτά ολόκληρων μηνών η εικόνα του είχε αλλοιωθεί. Τα σημάδια της ασθένειας έκαναν μέρα με τη μέρα όλο και πιο αισθητή την παρουσία τους, στο πρόσωπό του, τη φωνή του, τις δυνάμεις που σιγά σιγά τον εγκατέλειπαν.

«Ήταν ένας ήσυχος θάνατος. Δεν υπέφερε στο τέλος. Προσευχόμασταν διαρκώς γι’ αυτόν, ενώ χθες το απόγευμα τελέσαμε το μεγάλο ευχέλαιο και του διαβάσαμε την συγχωρητική ευχή. Έφυγε έτοιμος, έχοντας εξομολογηθεί και προετοιμασθεί πνευματικά», δήλωσε δακρυσμένος στην εφημερίδα «Καθημερινή» ο Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος, ο οποίος ήταν πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Χριστοδούλου. «Έχασα τον πατέρα μου», πρόσθεσε.

Τα μάτια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου έκλεισε, σύμφωνα με την παράδοση και την τάξη της Εκκλησίας, ο αρχιδιάκονός του π. Άνθιμος.

Ο Μακαριστός Χριστόδουλος έσβησε ακριβώς 9 χρόνια και 9 μήνες μετά την πανηγυρική εκλογή του το 1998 στο Αρχιεπισκοπικό Θρόνο των Αθηνών.

Παρακολουθείστε το βίντεο με την τελευταία συγκλονιστική εμφάνιση του Μακαριστού Χριστοδούλου.

TOP NEWS