ΔΕΙΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ: Θεία Λειτουργία από τον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου Χρυσοστόμου

  • Dogma
Ιωάννου Χρυσοστόμου

Δείτε σε απευθείας μετάδοση την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Ι.Ναό αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Θεσσαλονίκης χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου.

Απευθείας η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου.


Η Εκκλησία σήμερα τιμά τη μνήμη των Αγίων Μαρτύρων Αντωνίνης και Ιωάννου του στρατιώτου. Οσίων Ονούφριου του Αιγυπτίου (†δ΄αι. ) και Πέτρου του εν Άθω. Ζήνωνος επισκόπου Κυρήνειας, Ιουλιανού του εις τα Λίβα, Τριφυλίου επισκόπου Λευκωσίας, Ευλογίου πατριάρχου Αντιοχείας και Αρσενίου του Ρώσου. Νεομάρτυρος Ιωάννου.

Η έκτη κατά σειρά Κυριακή μετά το Άγιο Πάσχα είναι αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στην μνήμη των 318 Αγίων Πατέρων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο που συνήλθε στην Νίκαια της Βιθυνίας το 325 μ.Χ. Η σύνοδος συνήλθε κατά πρόσκληση του Μέγα Κωνσταντίνου κατά το εικοστό έτος της βασιλείας του και είχε διάρκεια 3,5 χρόνια. Διακριθείσες μορφές της συνόδου ήταν ο Αλέξανδρος ο Κωνσταντινουπόλεως, ο Αλέξανδρος ο Αλεξανδρείας, ο Μέγας Αθανάσιος, ο Ευστάθιος ο Αντιοχείας, ο Μακάριος ο Ιεροσολύμων, ο Παφνούτιος, ο Σπυρίδων, ο Νικόλαος, κ.α.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

TOP NEWS