Έπεσε ο Πάπας Φραγκίσκος – ΒΙΝΤΕΟ

  • Dogma
Φραγκίσκος

Ένα άτυχο περιστατικό συνέβη στον Πάπα στην Πολωνία. Το άτυχο αυτό γεγονός συνέβη την ώρα που ο Πάπας Φραγκίσκος κατευθυνόταν προς το σημείο που θα τελούσε τη Θεία Λειτουργία.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Πολωνία ο Πάπας Φραγκίσκος την ώρα που θυμίαζε δεν είδε τα σκαλοπάτια που ήταν επενδεδυμένα με το ίδιο χρώμα μοκέτας πάτησε στο κενό και έπεσε. Η πτώση δεν προκάλεσε πρόβλημα στον Πάπα αφού τον συγκράτησε ο γραμματέας του Αρχιεπίσκοπος, ενώ ο ίδιος κράτησε το θυμιατό σε τέτοιο ύψος που δεν ακούμπησε στην γη. Δημιουργήθηκε μικρή αναστάτωση για μερικά δευτερόλεπτα με του κληρικούς και τους άνδρες ασφαλείας του να σπεύδουν προς βοήθειά του και ο Πάπας σηκώθηκε και συνέχισε την Θεία Λειτουργία.


Ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά κόσμον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο έχει γεννηθεί στις 17 Δεκεμβρίου του 1936. Είναι ο 266ος Πάπας της Καθολικής Εκκλησίας. Εξελέγη στις 13 Μαρτίου 2013. Το όνομα που επέλεξε ήταν προς τιμήν του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης. Είναι ο πρώτος Πάπας από την Λατινική Αμερική, αλλά και από την Αμερική, γενικότερα. Πριν την εκλογή του ως Πάπα, υπηρετούσε ως καρδινάλιος της Αργεντινής. Ήταν αρχιεπίσκοπος Μπουένος Άιρες από το 1998. Αναδείχτηκε καρδινάλιος το 2001. Μετά τις σπουδές του στη σχολή στο Βίλα Ντεβότο, εντάχθηκε στο τάγμα των Ιησουιτών στις 11 Μαρτίου 1958. Ο Μπεργκόλιο έλαβε πανεπιστημιακό τίτλο στη φιλοσοφία από το Κολέγιο Μάξιμο Σαν Χοσέ στο Σαν Μίγκελ, και στη συνέχεια δίδαξε λογοτεχνία και ψυχολογία στο Κολέγιο της Ιμακουλάδα (Αμώμου Συλλήψεως) στη Σάντα Φε, και το Κολέγιο του Σαλβαδόρ (Σωτήρος) στο Μπουένος Άιρες. Χειροτονήθηκε ιερέας στις 13 Δεκεμβρίου 1969 από τον αρχιεπίσκοπο Χοσέ Ραμόν Καστελλάνο. Σπούδασε στη Φιλοσοφική και Θεολογική Σχολή του Σαν Μιγκέλ. Ο Μπεργκόλιο υπηρέτησε ως διδάσκαλος των δοκίμων και δίδασκε ως θεολόγος.

TOP NEWS