Γιατί δεν γίνονται θαύματα σε παιδάκια να μην υποφέρουν;

  • Dogma
θαύματα

Κάθε φορά που αντικρίζουμε ένα παιδί να πονά, να πεινάει, να υποφέρει αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο δεν γίνεται ένα θαύμα, ώστε να σταματήσει η δυστυχία.

Ασφαλώς γίνονται και σε πολλά τέτοια παιδιά θαύματα, που εμείς δεν τα βλέπουμε. Γνωρίζουμε περιστατικά, που οι ιατροί συνιστούσαν σε εγκύους να κάνουν έκτρωση, γιατί τα παιδιά τους θα γίνονταν άρρωστα και όμως με την πίστη τους τα κράτησαν και γεννήθηκαν υγιέστατα. Ποίος μπορεί να γνωρίσει  τις βουλές του Θεού;

Όμως θέλω ακόμη να πω και τα εξής: Όπως ξέρεις ο Θεός δημιούργησε τον άνθρωπο «καλόν λίαν» και τον τοποθέτησε στον Παράδεισο της τρυφής για να ζει αιώνια και χαρούμενα κοντά του. Οι πρωτόπλαστοι δεν θέλησαν να παραμείνουν εν υπακοή στο θέλημα του Θεού και έτσι εισήλθε στο ανθρώπινο γένος το κακόν· Τα αγκάθια και τα τριβόλια, οι ασθένειες, η φθορά και ο θάνατος. Άρα εμείς, οι άνθρωποι γίναμε η αιτία του κακού. Αλλ’ ο Θεός δεν μας άφησε σ’ αυτήν την κατάσταση. Έστειλε τον μονογενή του Υιόν, τον Θεάνθρωπον Κύριον και αναγέννησε και ανακαίνισε το ανθρώπινο γένος και έκανε τους ανθρώπους παιδιά του Θεού. Αφαίρεσε την δύναμη του Διαβόλου και κατήργησε τον θάνατον. Σ’ όλα αυτά ο Χριστός έδωκε την δυνατότητα στον άνθρωπο να συμμετέχει από τώρα με οριστικοποίηση και τελειοποίηση κατά την δευτέρα παρουσία Του.

Οι άνθρωποι όμως δέχτηκαν τον Σωτήρα και ζουν σύμφωνα με το Ευαγγέλιον; Ανεγνώρισαν τον Θεόν Πατέρα και έγιναν μεταξύ τους αδελφοί; Αποδέχθηκαν την ειρήνη του και σταμάτησαν τους μεταξύ τους πολέμους; Έπαυσαν να είναι υπό την επήρεια του Διαβόλου και να  διαπράττουν το κακό; Ασφαλώς όχι. Τότε πως θέλεις θαυματουργικά να παύση να υπάρχει το κακό, αφού οι άνθρωποι εκουσίως διαπράττουν καθημερινά αυτό;  Θέλεις να αφαιρέσει ο Θεός την ελευθερία από τους ανθρώπους ;  Διάβασε και το χωρίον Ησαία Α 10-20.

Μητρόπολη Ηλείας

TOP NEWS