Η συνάντηση του Μιχάλη Δέλτα με τον γέροντα Αχίλλειο

  • Dogma
δέλτα

Χιλιάδες τα likes στο facebook στην ανάρτηση του γνωστού μουσικού Μιχάλη Δέλτα που αφορούσε την συνάντησή του με τον γέροντα Αχίλλειο στο Άγιο Όρος.

Ο Μιχάλης Δέλτα θέλησε να μοιραστεί με τους φίλους του στο κοινωνικό μέσο δικτύωσης facebook τις εμπειρίες του από την επίσκεψή του στο Άγιο Όρος όταν ήταν είκοσι ετών.

«Συνάντησα τον γέροντα Αχίλλειο όταν ήμουν 20 χρονών στο όρος Άθως. Ήταν άγρια χρόνια για μένα εκείνα» αναφέρει ο γνωστός μουσικός και σημειώνει πως έμεινε κάποιες μέρες στο Άγιο Όρος: «Έμεινα κάποιες μέρες. Γενικά το Άγιο Όρος δε μου είπε πνευματικά τίποτα,εκτός της φυσικής του ομορφιάς και αυτού του ανθρώπου».

Ο Μιχάλης Δέλτα σε σχόλιο του δηλώνει άθρησκος και θερμός αναζητητής της αλήθειας του και θεωρεί καθαρά προσωπικό τον τρόπο που αναπαύεται η ψυχή του, ωτόσο η ανάρτηση του μουσικού αποδεικνύει τις πνευματικά χαρισματικές μορφές του Άθωνα. Οι μοναχοί είναι οι μάρτυρες αυτού του νέου κόσμου. Εάν υπήρχαν περισσότερες αυθεντικές μοναστικές κοινότητες ανάμεσα μας, η μαρτυρία θα ήταν πολύ δυνατότερη.

δέλτα

Ο Μιχάλης Δέλτα γράφει για τον γέροντα Αχίλλειο: «Ήταν ασκητής από 16 χρονών ζούσε σε σπηλιές και τότε,κόντευε τα 85 μετά από ένα εγκεφαλικό που τη γλίτωσε, είχε μπει σε μια μονή για να τον προσέχουν.
Δε μου μίλησε καθόλου για τον Θεό μέσα από τη σαχλή προσέγγιση των γνωστών δογματισμών.(Εκκλησίες,ιερατείο κλπ). Εκφράστηκε διαφορετικά, με τον δικό του τρόπο.Καθόμασταν και πίναμε κρασί έξω από το κελί του, μου ζητούσε να του φροντίζω τον κήπο και χαιρόταν πολύ που τον έβγαζα φωτογραφίες. Για αυτόν, το καλό κρασί, η παρέα και το άρωμα των λουλουδιών ήταν η παρουσία του Θεού. Την πρώτη μέρα που συναντηθήκαμε, μου είπε πως είχα μεγάλη οργή και με προέτρεψε να φύγω από το πατρικό μου σπίτι, μετά από μέρες με ρώτησε τι ακριβώς είναι το «Οτοστοπ» και μου εξομολογήθηκε, πως στα 85 του χρόνια, ένιωθε μεγάλη μοναξιά. Έφυγε λίγα χρόνια αργότερα».

 

TOP NEWS