Η Βίβλος στην κορυφή των πιο πολυδιαβασμένων βιβλίων του κόσμου

  • Dogma
βίβλος

Ποια είναι λοιπόν τα βιβλία που έχουν κερδίσει τους αναγνώστες ανά τον κόσμο; Και πώς η Βίβλος βρίσκεται στην κορυφή αυτών;

Σύμφωνα με πολυετή έρευνα που διεξήγαγε ο συγγραφέας James Chapman, στο νούμερο συναντά κανείς το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ», ενώ την πρώτη θέση έχει κατακτήσει, βάσει των προτιμήσεων του αναγνωστικού κοινού, η Βίβλος.

Η κορυφή της κατάταξης του πιο πολυδιαβασμένου και πολυαγορασμένου βιβλίου στην παγκόσμια ιστορία ανήκει αδιαμφισβήτητα στην «Βίβλο». Μία συλλογή από 66 βιβλία που περιέχουν τον λόγο του Θεού παραμένει εδώ και καιρό η πρώτη προτίμηση του αναγνωστικού κοινού, με πωλήσεις που ξεπερνούν το αστρονομικό ποσό των 3.9 δισ. αντιτύπων.

Μία θέση πριν την κορυφή, με το ποσό των 820 εκατ. αντιτύπων, βρίσκεται το «Κόκκινο βιβλιαράκι», όπως είναι γνωστό, του Μάο Τσε Τούνγκ. Μπορεί οι  επεξηγήσεις στον κινεζικό λαό για την ιδεολογία του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος, που φέρεται να έχει το εν λόγω βιβλίο, να έχουν αμφισβητηθεί από αρκετούς για το κατά πόσο όντως ανήκουν στον ίδιο τον Μάο, αυτό, ωστόσο, δεν του έχει στερήσει τη δεύτερη θέση.

Στην τρίτη θέση ο «Χάρι Πότερ» της J. K. Rowling, που μπορεί να ξεκίνησε ως παιδικό βιβλίο, ωστόσο τα επτά βιβλία έχουν πουλήσει 400 εκατ. αντίτυπα στο σύνολό τους.

Η τριλογία ττου άγγλου J. R. R. Tolkien ο «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» έχει πουλήσει 103 εκατ. αντίτυπα παγκοσμίως, σαγηνεύοντας το αναγνωστικό κοινό και κατακτώντας τη θέση νούμερο τέσσερα.

Με 65 εκατ. αντίτυπα «Ο Αλχημιστής» έχει κάνει τον βραζιλιάνο Paulo Coelho, έναν από τους πιο αγαπητούς συγγραφείς στον κόσμο. Το βιβλίο εκδοθηκε το 1987, έγινε φυσικά best seller, έχει μεταφραστεί σε 67 γλώσσες και κέρδισε τον τίτλο του πιο πολυμεταφρασμένου βιβλίου από συγγραφέα που είναι εν ζωή, στα παγκόσμια ρεκόρ Guinness.

Ο «Κώδικας Da Vinci» του Dan Brown, με 57 εκατ. αντίτυπα σε όλον τον κόσμο, προκάλεσε, γοήτευσε, και τελικά απέκτησε φανατικούς υποστηρικτές και πολέμιους.

Μία θέση πιο κάτω, το «Twilight- The Saga» της Stephenie Meyer, που συνολικά έχει ήδη πουλήσει 43 εκατ. αντίτυπα.

Το ρομαντικό δράμα της Margaret Mitchell, για την ζωή της Scarlet O’ Hara στην Georgia του Αμερικανικού εμφυλίου, εκτός από Πούλιτζερ και Όσκαρ που κέρδισε στην κινηματογραφική μεταφορά του, έχει πουλήσει παγκοσμίως 33 εκατ. αντίτυπα.

Το «Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ» έχει πουλήσει μέχρι σήμερα 27 εκατομμύρια αντίτυπα, με τα κείμενα της Άννας Φρανκ να συγκινούν ακόμα το αναγνωστικό κοινό, ως πρωτότυπο κείμενο, ή και στις «παραλλαγές» του Dan Dillard, και την πιο πρόσφατη του Wendy Kesselman.

 

TOP NEWS