Ιερό talent show – Διαγωνισμό παιδικού τραγουδιού διοργανώνει Μητρόπολη

  • Dogma
τραγουδιού

Διαγωνισμός τραγουδιού για παιδιά Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου διοργανώνεται από την ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών.

Η Ιερά Μητρόπολή Τρίκκης και Σταγών, στο πλαίσιο της ποιμαντικής φροντίδος της νεολαίας, πρόκειται να ενισχύσει την προσπάθεια των ενοριών για την στελέχωση των χορωδιών τους, αλλά και να δημιουργήσει πολυμελή παιδική χορωδία. Διοργανώνει, λοιπόν, με πλήρη διαφάνεια και αξιοκρατία διαγωνισμό τραγουδιού με την συνεργασία των ειδικών χοραρχών στην σύνθεση και οργάνωση χορωδιών και ορχηστρών.

Η προσπάθεια αυτή έχει ως κύριο σκοπό την ενθάρρυνση και προσέγγιση των νέων ανθρώπων εντός μιάς διαδικασίας χαράς και ευγενούς άμιλλας.

Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και να δείξουν το ταλέντο τους συμμετέχοντας υποχρεωτικά και στις πέντε παρακάτω Live εμφανίσεις, όπου θα διαγωνιστούν σε διάφορες κατηγορίες τραγουδιών: Παιδικά, έντεχνα, παραδοσιακά, ελαφρολαϊκά, ελλην. κινηματογράφου κλπ.

α) Πρώτο LIVE, 18 Δεκεμβρίου 2016, ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων. Κοινή εμφάνιση όλων των προκριθέντων στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Μητρόπολης (Κάλαντα)

β) Δεύτερο LIVE, 12 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 6:00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών

γ) Τρίτο LIVE, 26 Μαρτίου 2017, ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών (Δημοτικά τραγούδια)

δ) Τέταρτο LIVE, Απρίλιος και Μάιος 2017. (Εγκώμια Μ. Παρασκευής και Θεία λειτουργία, χωρίς κριτική επιτροπή και άνευ διαγωνισμού)

ε) Πέμπτο LIVE, 18 Ιουνίου 2017, ώρα 8:30 μ.μ. στο ανοιχτό Θέατρο του Φρουρίου Τελικός – απονομή αναμνηστικών

Τα τραγούδια θα είναι επιλογή των παιδιών από μια λίστα τραγουδιών που θα προτείνεται από την Κριτική Επιτροπή.

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν θα ερμηνεύσουν τα τραγούδια με τρεις τρόπους: α) Μονωδία. β) Ντουέτο. (Δύο παιδιά μαζί της ίδιας κατηγορίας).

γ) Χορωδιακή ερμηνεία. (Στο τέλος των Live τα παιδιά θα ερμηνεύουν χορωδιακά 3-4 τραγούδια που θα ετοιμάζουν).

Η βαθμολογία θα προκύψει κατά 60% από την Κριτική Επιτροπή και κατά 40% από την βαθμολογία του κοινού που θα παρακολουθεί τον Διαγωνισμό.

(Στη βαθμολόγηση θα ληφθεί υπόψη πέρα από το φωνητικό ταλέντο των μικρών τραγουδιστών, η επαφή τους με το κοινό κατά τη διάρκεια της εμφάνισής τους στο LIVE, καθώς και ο βαθμός δυσκολίας του τραγουδιού)

Οι βαθμοί που θα προκύψουν από τα τέσσερα Live θα ανακοινωθούν συγκεντρωτικά μετά και τον Τελικό.

* Η προετοιμασία των LIVE θα γίνεται στην Σταγιάδειο Αίθουσα σε ημέρα και ώρα που θα αποφασιστεί από κοινού με τα παιδιά. Η προετοιμασία των χορωδιακών ερμηνειών θα γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Αθανασίου Μπάρας σε συνεργασία με την παιδική χορωδία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας.

* Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν αναμνηστικά, ενώ οι τρεις πρώτοι σε βαθμολογία ανά κατηγορία θα κερδίσουν πλούσια δώρα!

τραγουδιού

TOP NEWS