Instagram: Εκατομμύρια οι… ηλεκτρονικοί πιστοί που «ακολουθούν» τον Πάπα Φραγκίσκο

  • Dogma
instagram

Πριν από μόλις τέσσερις μέρες δημιουργήθηκε το προφίλ του Πάπα Φραγκισκου στο instagram και οι πιστοί που τον ακολουθούν είναι εκατομμύρια, ενώ τα σχόλια στις φωτογραφίες του ξεπερνούν πολλές φορές τις τριάντα χιλιάδες.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ή οι συνεργάτες του ανεβάζουν φωτογραφίες, αλλά και βίντεο στο Instagram κάνοντας τα κουμπάκια των κινητών να παίρνουν φωτιά. Με τα like να κυριαρχούν και να ξεπερνούν τα εκατομμύρια και τα σχόλια να φτάνουν πολλές φορές μέχρι και τις 35000 ο Πάπας Φραγκίσκος φαίνεται να είναι από τα πιο «διάσημα» πρόσωπα της εφαρμογής. Στην Ελλάδα αρκετοί είναι οι ιερείς που έχουν προφίλ σχεδόν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι Αρχιερείς, όμως, δε μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες ενέργειες. Ενδεχομένως, να είχε ενδιαφέρον να δούμε προφίλ Ιεραρχών στο Instagram. Άλλωστε αρκετοί Μητροπολίτες πλέον είναι ηλικιακά νέοι και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας είναι ένας καλός τρόπος προσέγγισης της νεολαίας. Η Εκκλησία, εξάλλου, τους αγκαλιάζει όλους.

Στιγμιότυπο οθόνης (80)ς

Στιγμιότυπο οθόνης (76)

Το Instagram είναι μία παγκοσμίως γνωστή και πολύ αγαπητή κυρίως στους νέους mobile social εφαρμογή και συγχρόνως μία υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, η οποία προβλέπει τη λήψη και το διαμοιρασμό φωτογραφιών και βίντεο. Μπορεί κάποιος να ανεβάσει φωτογραφίες ή βίντεο στην υπηρεσία και να τα μοιραστεί με τους ακόλουθούς του ή με μια επιλεγμένη ομάδα φίλων. Επίσης, μπορεί να βλέπει, να σχολιάζει και να πατά «Μου αρέσει!» σε δημοσιεύσεις που κοινοποιούν οι φίλοι του στο Instagram. Οποιοσδήποτε άνω των 13 ετών μπορεί να γραφτεί με τη διεύθυνση του email του, να επιλέξει όνομα χρήστη και να δημιουργήσει λογαριασμό. Το Instagram έγινε κυρίως γνωστό λόγω των πολλών φίλτρων και επεξεργασιών που μπορείς να προσθέσεις σε μία φωτογραφία. Ανήκει στο Facebook, με την εξαγορά να έχει πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2012 έναντι 1 δισ. δολαρίων. Οι εγγεγραμμένοι χρήστες είναι εκατομμύρια, ενώ οι φωτογραφίες δισεκατομμύρια.

Στιγμιότυπο οθόνης (75) Στιγμιότυπο οθόνης (79) Στιγμιότυπο οθόνης (77) Στιγμιότυπο οθόνης (78)

TOP NEWS