Η Κατερίνα Λέχου και η Σοφία Μάνου αφηγούνται το Θείο Πάθος (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Dogma
λέχου

Δύο γνωστές και πολύ ταλαντούχες ερμηνεύτριες ένωσαν τα χαρίσματά τους και «δημιούργησαν» για τη Μεγάλη Εβδομάδα. Η ηθοποιός Κατερίνα Λέχου αφηγείται και η ερμηνεύτρια Σοφία Μάνου ψάλλει τους ύμνους του Θείου Πάθους.

Η Κατερίνα Λέχου διαβάζει την Ευαγγελική Περικοπή της Μεγάλης Δευτέρας  και η Σοφία Μάνου ψάλλει τους ύμνους του Θείου Πάθους.

«Ιδού, ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός, και μακάριος ο δούλος, ον ευρήσει γρηγορούντα. Ανάξιος δε πάλιν ον ευρήσει ραθυμούντα. Βλέπε ουν, ψυχή μου, μη τω ύπνω κατενεχθείς, ίνα μη τω θανάτω παραδοθείς και της βασιλείας έξω κλεισθείς. Αλλά ανάνηψον κράζουσα· Άγιος, Άγιος, Άγιος ει ο Θεός ημών, διά της Θεοτόκου ελέησον ημάς».

Στα νέα ελληνικά, στο τροπάριο ακούγεται:

«Δείτε, έρχεται ο Γαμπρός (Νυμφίος) καταμεσίς της νύχτας, και καλότυχος ο δούλος, που θα τον βρει ξύπνιο, αλλά ανάξιος εκείνος που θα πιαστεί στον ύπνο. Πρόσεχε λοιπόν, ψυχή μου, μην αφεθείς στον ύπνο, για να μην παραδοθείς στο θάνατο και κλειστείς έξω από τη βασιλεία. Αλλά σύνελθε και φώναξε: Είσαι Άγιος, Άγιος, Άγιος, Θεέ μας, μέσω της Θεοτόκου ελέησέ μας».

 

TOP NEWS