Κορωνείας: Με την αγάπη θα μαρτυρούμε την πίστη μας στο Χριστό

  • Dogma

Προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονος τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους, η Θεία Λειτουργία για τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου.

Dogma Newsdesk

Προεξάρχοντος του μητροπολίτη Κορωνείας κ. Παντελεήμονος τελέστηκε στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους, η Θεία Λειτουργία για τη μνήμη του Αγίου Φανουρίου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Παντελεήμων, απευθυνόμενος προς τους πιστούς μίλησε για την εικόνα του Αγίου και το μέρος που βρέθηκε.

Η εικόνα, παρουσίαζε νεαρό στρατιωτικό,προφανώς Μάρτυρα,αφού γύρω απο την εικόνα υπήρχαν απεικονίσεις δώδεκα μαρτυρίων του Αγίου. Ως προς την ονομασία υπάρχουν δύο εκδοχές.Η ότι το όνομα ήταν γραμμένο στην Εικόνα ή ότι ο Επίσκοπος Ρόδου,επειδή φανερώθηκε στα ερείπια,έδωσε συμβατικά το όνομα Φανούριος.Ενα είναι πάντως βέβαιο ότι ο Αγ. Φανούριος πέθανε ως Μάρτυρας για την πίστη του Χριστού.Εμείς καλούμεθα να ζήσουμε μαρτυρώντας με την ζωή μας την πίστη μας στο Χριστό.

«Η ευλάβεια των πιστών ζητά απο τον Αγ. Φανούριο διάφορα αιτήματα και κυρίως να τους φανερώσει απωλεσθέντα αντικείμενα ή να τους χαρίσει κάποια επιτυχία.Και ο Αγιος ανταποκρίνεται στα αιτήματά τους πρεσβεύοντας προς τον Κύριο υπέρ αυτών».

«Ως προς την γνωστή φανουρόπιτα θα μπορούσαμε να πούμε ότι συμβολίζει την δοτικότητα της αγάπης,γιατί αυτή διανέμεται σε γνωστούς και αγνώστους,όπως πρέπει να διαχέεται και η αγάπη μας.Και μάλιστα ανάλογα με τις ανάγκες του δεχομένου,αλλά βεβαίως και τις δυνατότητες του προσφέροντος την αγάπη.Και το δόσιμο δεν είναι πάντα μόνο υλικό,αλλά και πνευματικό κάποτε. ´´ αγαθός λόγος υπέρ δόμα ¨ λέγει η Γραφή.Ετσι με την αγάπη κυρίως θα μαρτυρούμε και εμείς την πίστη μας στο Χριστό,κατέληξε ο μητροπολίτης».

TOP NEWS