Κορωνείας Παντελεήμων «Οι άγγελοι είναι οι δικοί μας «σωματοφύλακες»»

  • Dogma

Με την ευκαιρία της μνήμης της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου την περασμένη βδομάδα, διοργανώθηκε από τον προϊστάμενο του ναού Αγίου Γεωργίου Νίκαιας π. Εμμανουήλ Ραπτάκη, σειρά λατρευτικών ευκαιριών. Έτσι, σήμερα, με την ευλογία του οικείου μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιου, χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Με την ευκαιρία της μνήμης της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου την περασμένη βδομάδα, διοργανώθηκε από τον προϊστάμενο του ναού Αγίου Γεωργίου Νίκαιας π. Εμμανουήλ Ραπτάκη, σειρά λατρευτικών ευκαιριών.

Έτσι, σήμερα, με την ευλογία του οικείου μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιου, χοροστάτησε στον όρθρο και προεξήρχε της θείας λειτουργίας ο μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Στο κήρυγμά του ο μητροπολίτης Κορωνείας αναφέρθηκε στους Αγγέλους. Ο κ. Παντελεήμων είπε ότι «στο Σύμβολο της πίστεως ομολογούμε ότι ο Θεός είναι ποιητής ορατών τε πάντων και αοράτων. Αυτές οι αόρατες προσωπικές υπάρξεις είναι οι Άγγελοι. Σε πολλά σημεία της Αγίας Γραφής αναφέρονται οι Άγγελοι».

Ο κ. Παντελεήμων εξήγησε ότι «οι άγγελοι παρουσιάζονται σε έκτακτες περιπτώσεις στην Π. Διαθήκη μεταφέροντας τα μηνύματα του Θεού και ως προστάτες των ανθρώπων του Θεού. Και στην Κ. Διαθήκη βλέπουμε ότι Άγγελοι εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα καίρια γεγονότα: Ευαγγελισμός, Γέννηση Χριστού, Ανάσταση, Ανάληψη».

Οι Άγγελοι είναι, λοιπόν ,οι αγγελιαφόροι του Θεού και οι προστάτες των ανθρώπων. «Αμέσως γεννάται ένα ερώτημα. Είναι δυνατό να πιστεύουμε σε αόρατες ,πνευματικές δυνάμεις στον αιώνα της επιστήμης; Μα η ίδια η επιστήμη μας λέει σήμερα ότι υπάρχουν αόρατες φυσικές πραγματικότητες (ερτζιανά κλπ). Πως μπορούμε να αποκλείσουμε τις πνευματικές; Για εμάς τους πιστούς, άλλωστε, δεν τίθεται θέμα, αφού ο Χριστός διαβεβαίωσε ότι τα παιδιά και κατ’ επέκταση κάθε πιστός έχει τον φύλακα Άγγελό του», επεσήμανε ο κ. Παντελεήμων.

Τέλος, ο μητροπολίτης Κορωνείας είπε ότι «μας ενισχύουν οι Άγγελοι στον καλόν αγώνα. Όμως, δεν παραβιάζουν την ελευθερία μας. Η απόφαση κάθε φορά και η ευθύνη είναι δική μας. Ας μη λυπούμε, λοιπόν, τον φύλακα- Άγγελό μας με τα λάθη μας. Οι μεγάλοι του κόσμου τούτου έχουν φρουρούς και σωματοφύλακες. Εμείς έχουμε τους αγγέλους».

ΕΟΡΤΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ

ΕΟΡΤΗ ΑΡΧΑΓΓΕΛΩΝ

TOP NEWS