Μοναστηριακή συνταγή: Αγκινάρες τηγανιτές

  • Από Dogma
αγκινάρες

Αυτήν την εποχή οι τηγανιτές αγκινάρες θα δώσουν μία διαφορετική νότα γεύσης στο τραπέζι με τα τηγανητά κολοκυθάκια και τις μελιτζάνες. Δοκιμάστε το και θα εντυπωσιαστείτε.

Για την παραδοσιακή αυτή νόστιμη και απολαυστική συνταγή θα χρειαστούμε 12 αγκινάρες καθαρισμένες, περίπου ένα λίτρο νερό σε ένα βαθύ μπωλ, αλεύρι όσο πάρει, για να γίνει χυλός όχι, όμως, πολύ πηχτός, αλάτι και βέβαια, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

Βράζουμε τις κομμένες στη μέση αγκινάρες σε αλατισμένο νερό μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι. Στην συνέχεια φτιάχνουμε τον χυλό με το νερό και το αλεύρι και αφού κρυώσουν τις ρίχνουμε μέσα σ’αυτόν. Μπορείτε, αν θέλετε, να μην τις βράσετε καθόλου. Τις κόβετε στη μέση, σε φέτες ή στα 8. Αλατίζετε το αλεύρι, τις αλευρώνετε και τις τηγανίζετε. Με τον δεύτερο τρόπο γίνονται πιο τραγανές, αλλά σε πολύ κόσμο δεν αρέσουν, αφού με αυτόν τον τρόπο οι αγκινάρες είναι αρκετά πιο σκληρές.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Όλες οι ειδήσεις
close button

Κάντε Like: Dogma.gr στο Facebook