Ο Ιούδας σε λίστα με τους μεγαλύτερους κατασκόπους – ΒΙΝΤΕΟ

  • Dogma
Ιούδας

Σύμφωνα με την περιγραφή στο Ευαγγέλιο του Ιωάννη, ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού με αντίτιμο «τριάντα αργύρια» υποδεικνύοντας τον με ένα φιλί στους στρατιώτες του αρχιερέα Καϊάφα, ο οποίος έπειτα παρέδωσε τον Ιησού στους στρατιώτες του Πόντιου Πιλάτου. Τα νομίσματα αυτά πιθανότατα ήταν τυριανά σεκέλ. Οι περισσότεροι Χριστιανοί σήμερα θεωρούν τον Ιούδα προδότη. Η λέξη «Ιούδας» είναι σε πολλές γλώσσες συνώνυμη του προδότη.

Αξιοσημείωτο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο Ιούδας έχει προστεθεί σε λίστα με τους δέκα πιο γνωστούς κατασκόπους/προδότες παγκοσμίως.  Το παρακάτω βίντεο με ντοκούμεντα δείχνει, σε παγκόσμιο επίπεδο, τους πιο σημαντικούς προδότες/κατάσκοπους.


Η λίστα των μεγαλύτερων προδότων:

10. Μάρκος Ιούνιος Βρούτος – Στενος συνεργάτης του Καίσαρα που αργότερα τον μαχαίρωσε πισώπλατα.

9. Άλντριχ Άμις – Για 2 δις αποκάλυψε ολους τους Αμερικανους κατασκοπους που βρίσκονταν στην Σοβιετική Ένωση.

8. Ρόμπερτ Φόρντ – Ο Φόρντ δολοφόνησε τον φίλο και συνεργάτη του Τζεσυ Τζέιμς με μια σφάιρα στο κεφάλι για την αμοιβή των $10,000 δολλαρίων.

7. Γκάι Φόκς – Καθολικός που προσπάθησε να σκοτώσει τον Βρετανό Βασιλιά Τζέιμς Ι ανατινάζοντας το Βρετανικό κοινοβούλιο. Απέτυχε και εκτελέστηκε.

6. Γουάνγκ Τζινγκγουέι – Κινέζος πολιτικός που βοηθούσε τους Ιάπωνες κατα την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμιου Πολέμου.

5. Ρόμπερτ Χάνσεν – Πράκτορας της FBI που πούλησε 6,000 πολύτιμες σελίδες μυστικών εγγραφων στην Ρωσια απο το 1979 – 2001 για $1.4 εκατομμύρια.

4. Οι Ρόζενμπεργκς – Πουλησαν στην Ρωσία τα πυρηνικά μυστικά των ΗΠΑ και ηταν οι πρωτοι πολιτες που εκτελέστηκαν για κατασκοπεία.

3. Μπένεντικτ Άρνολντ – Προδότης στην Αμερικανική Επανάσταση. Προσπάθησε να πουλήσει το Ουέστ Πόιντ στους Βρετανούς για 20,000 λιρες.

2. Βίντκουν Κουίσλινγκ – Νορβηγός που βοήθησε τους Ναζί. Εστειλε 1000 εβραίους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

1. Ιούδας Ισκαριώτής – Ο Ιούδας πρόδωσε τον Ιησού για 30 αργύρια.

πηγή: onalert.gr

TOP NEWS