Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή με ψάρι για την Κυριακή των Βαΐων

  • Dogma
αγιορείτικη συνταγή

Μέσα στην περίοδο της Τεσσαρακοστής η νηστεία καταλύεται, διαφοροποιείται δηλαδή, τρεις φορές, δίνοντας μια ευκαιρία στους πιστούς για ενδυνάμωση μιας και η νηστεία αυτή είναι η πιο αυστηρή. Μία από αυτές είναι η Κυριακή των Βαΐων, η οποία είναι Δεσποτική εορτή, αφιερωμένη δηλαδή στον επίγειο βίο του Ιησού, οπότε οι πιστοί καταναλώνουν και πάλι ψάρι, λάδι και κρασί. Το dogma.gr σας προτείνει μία αγιορείτικη συνταγή με Κολιούς στο φούρνο.

Για την παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή θα χρειαστούμε: 1 κιλό κολιούς, 5 σκελίδες σκόρδο κομμένο σε ψηλά φετάκια, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, 4 φύλλα δάφνης, ¼ φλιτζανιού λάδι, 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπολτέ, Αλάτι, πιπέρι, Ντομάτες κομμένες ροδέλες.

Αρχικά καθαρίζουμε, πλένουμε και αλατίζουμε τα ψάρια. Τα απλώνουμε σε ταψί. Τσιγαρίζουμε σε λάδι και ρίχνουμε τον ντοματοπολτέ διαλυμένο σε λίγο νερό, τον μαϊντανό, τη δάφνη, αλάτι και πιπέρι. Όταν πάρει μία καλή βράση η σάλτσα την απλώνουμε πάνω στα ψάρια. Από πάνω βάζουμε αραιά τις φέτες της ντομάτας τις οποίες αλατίζουμε ελαφρά. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 40 έως 50 λεπτά. Η συνταγή προέρχεται από το βιβλίο του Αγιορείτη μοναχού π. Νικήτα ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

TOP NEWS