Πρόσωπα και παράδοση: Θεολόγος Ερσωτέλος

  • Dogma
ερσωτέλος

Το dogma.gr στηρίζει την εκκλησιαστική παράδοση, τέχνη και βυζαντινή μουσική και σε συνεργασία με τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Νάκο σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον Θεολόγο Ερσωτέλο.

Το σημερινό σπουδαίο αφιέρωμα της εκπομπής Πρόσωπα και Παράδοση, είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο πρωτοψάλτη Θεολόγο Ερσωτέλο, έναν άοκνο εργάτη του Ιερού Αναλογίου και της Βυζαντινής Μουσικής Παράδοσης, ο οποίος εργάστηκε για την διάδοση της μουσικής μας τόσο πολιτισμικά, όσο και κοινωνικοπολιτικά, μέσα από τον σύλλογο Βυζαντινής Μουσικής Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός, του οποίου είχε χρηματίσει για αρκετά χρόνια πρόεδρος με μεγάλη επιτυχία.
Στην εκπομπή θα τον ακούσουμε να μιλάει για τα κακώς κείμενα του ιεροψαλτικού κόσμου, αλλά και για τις προσπάθειες που ο ίδιος κατέβαλε μαζί με πολλούς συναδέλφους για την αναβάθμιση του ιεροψάλτου στην Εκκλησία και στην Πολιτεία.

Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος για το dogma.gr

Δείτε ένα αφιέρωμα στον Θεολόγο Ερσωτέλο με τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Νάκο και τον Γεώργιο Δεμελή Καλλιτεχνικό Διευθυντή της Ορχήστρας Κανών της Αρχιεπισκοπής.

TOP NEWS