Ψαλμοίς και Ύμνοις: Κυριακή των Βαΐων

  • Dogma
ψαλμοίς

Το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα και οι ύμνοι της σημερινής ημέρας, Κυριακής των Βαΐων στο dogma.gr

Το Ευαγγελικό Ανάγνωσμα της Κυριακής των Βαΐων, ακούμε από τον Αρχιμανδρίτη Ειρηναίο Νάκο Προϊστάμενο του I.N. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καλλιθέας.


Το Εξαποστειλάριο και τους Αίνους του Όρθρου της Κυριακής των Βαΐων, ακούμε από τον Γεώργιο Δεμελή, Λαμπαδάριο του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Αμπελοκήπων, αυτόν τον τόσο ιστορικό ναό των Αθηνών στον οποίο διετέλεσε Πρωτοψάλτης, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας αείμνηστος Θρασύβουλος Στανίτσας.

 

Το Δοξαστικό των Αίνων ακούμε από τον Λεωνίδα Τσούκαλα Πρωτοψάλτη του Καθολικού της ανδρώας Ιεράς Μονής Παναγίας Γαλακτοτροφούσης Νέας Δάφνης Μεγάρων.

 

Το Δοξαστικό των Αίνων ακούμε από τον Χρήστο Κατζιγκά, Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Αγίου Βασιλείου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης.

Η Κυριακή των Βαΐων είναι η τελευταία ημέρα πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Την ημέρα αυτή γιορτάζουμε την πανηγυρική είσοδο του Κυρίου Ιησού Χριστού στην Ιερουσαλήμ. Τότε, ερχόμενος ο Ιησούς από τη Βηθανία στα Ιεροσόλυμα, έστειλε δύο από τους Μαθητές του και του έφεραν ένα γαϊδουράκι. Και κάθισε πάνω του για να μπει στην πόλη. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

TOP NEWS