Τα εισόδια της Θεοτόκου στη Νέα Τίρυνθα

  • Dogma

Η θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου γιορτάστηκε στον ανακαινισμένο παλαιό ναό στη Νέα Τίρυνθα του Δήμου Ναυπλιέων. Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πατήρ Γ. Μητροσύλης παρουσία και άλλων ιερέων από την ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, ενώ στο τέλος του εσπερινού μίλησε ο πατήρ Γ. Φρίμης για την εορτή των Εισοδίων.

Μπουγιώτης Βαγγέλης

Η θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου γιορτάστηκε στον ανακαινισμένο παλαιό ναό στη Νέα Τίρυνθα του Δήμου Ναυπλιέων.

Τον πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο πατήρ Γ. Μητροσύλης παρουσία και άλλων ιερέων από την ευρύτερη περιοχή του Ναυπλίου, ενώ στο τέλος του εσπερινού μίλησε ο πατήρ Γ. Φρίμης για την εορτή των Εισοδίων.

Μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της ιερής εικόνας της Παναγίας προς ευλογία των κατοίκων και των πιστών.

Την ακολουθία του εσπερινού παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος, ο Αντιδήμαρχος Ε.Ψυχογυιός, ο πρώην Νομάρχης Αργολίδας Β.Σωτηρόπουλος και πλήθος κόσμου.

Ο ιερός αυτός ναός της Νέας Τίρυνθας είναι κτίσμα του 1865 και ανακαινίσθηκε το 1996. Την δεκαετία του 1960 με 1970 φτιάχτηκε μεγαλύτερος ναός αφιερωμένος στην Τίμια Ζώνη της Θεοτόκου κι από τότε ο παλαιός έπαψε να είναι ο κεντρικός ναός της πόλης.

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ

ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΤΙΡΥΝΘΑ

TOP NEWS