Θαυμαστό περιστατικό: Η Παναγία ανάμεσα σε χιλιάδες πουλάκια!

  • Dogma
βαρνάκοβα

Η Παναγία ανάμεσα σε χιλιάδες πουλάκια, ένα θαυμαστό περιστατικό από το βιβλίο: «Ιστορία και Θεομητορικά θαύματα της Παναγίας Βαρνάκοβας».

Αρρώστησε στην αυγή της ζωούλας του, μόλις στα δυόμιση περίπου χρόνια του, ένα χαριτωμένο κοριτσάκι από την Νάουσα. Παρουσίασε όγκο πίσω από το ματάκι του. Άρχισε ο «γολγοθάς» των ιατρικών εξετάσεων. Ευτυχώς, οι γονείς ήσαν πιστοί και αμέσως εστράφησαν προς τον Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο, ζητώντας την βοήθειά Τους. Τελικά, αποφάσισαν να το πάνε στην Ιταλία σε ένα ειδικό νοσοκομείο για να γίνει εκεί η εγχείρηση. Οι γονείς, σαν πιστοί χριστιανοί, προσεύχονταν και ήλπιζαν. Και η πίστη αυτή βραβεύτηκε. Μια εβδομάδα πριν την αναχώρησή τους για το εξωτερικό, ο πατέρας του παιδιού είδε ένα ωραίο και ενισχυτικό ενύπνιο, που φαίνεται πως ήταν εκ Θεού, γιατί τον γέμισε παρηγοριά και αισιοδοξία.

Είδε την Παναγία σε μεγάλη εικόνα, γλυκύτατη και ολοζώντανη, και γύρω Της φτερούγιζαν χαρούμενα χιλιάδες πουλάκια, καναρινάκια! Το θέαμα του προξένησε μεγάλη χαρά και ψυχική ευεξία. Κατάλαβε το μήνυμα της Θεομήτορος πως θα χάριζε την συμπαράστασή Της στην εμπερίστατη οικογένεια. Γι’ αυτό, όταν ξύπνησε, είπε στην γυναίκα του:

-Γυναίκα, πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά. Η Παναγία μου έδωσε μήνυμα!

Και της διηγήθηκε το όνειρό του. Δεν γνώριζε όμως ποια απ’ όλες τις χαριτωμένες εικόνες Της ήταν αυτή η ωραιότατη που είδε στον ύπνο του. Η πεθερά του όμως, μια ευσεβέστατη γυναίκα, πριν λίγο καιρό είχε γράψει στην Μονή και είχε ζητήσει λαδάκι από το καντηλάκι της Παναγίας και εικονίτσες, αντίγραφα της χαριτόβρυτης εικόνας της Θεομήτορος, τα οποία και έλαβε.

Όταν λοιπόν έφθασαν στο νοσοκομείο στην Ιταλία, ο πατέρας πηγαίνοντας να βγάλει τις ιατρικές εξετάσεις του παιδιού από τον φάκελλό τους, με έκπληξη είδε ανάμεσά τους μια χάρτινη εικόνα της Παναγίας της Βαρνάκοβας. Στο πρόσωπό Της ανεγνώρισε την Παναγία του ονείρου του. Συγκλονίστηκε αλλά και χάρηκε. Κατάλαβε πως η Υπεραγία Θεοτόκος θα έδινε πλούσια την βοήθειά Της στο παιδί του. Την εικόνα την είχε βάλει – όπως εξακρίβωσε – η πιστή πεθερά του, για να ευοδώσει με την Χάρη Της τις προσπάθειες των γιατρών.

Κι έτσι έγινε! Η εγχείρηση πέτυχε, το κοριτσάκι γύρισε στην Ελλάδα και είναι μια χαρά! Πολύ γρήγορα ήρθε όλη η οικογένεια απ’ την μακρινή Νάουσα με ευλάβεια και πολλή ευγνωμοσύνη κι ευχαρίστησε την Δέσποινα του κόσμου για την βοήθειά Της!

Πηγή: simeiakairwn

TOP NEWS