Το 7ο Συμπόσιο Βυζαντινών Ύμνων

  • Dogma

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Προφήτη Ηλία στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, για έβδομη συνεχή χρονιά, το Ζ’ συμπόσιο βυζαντινών ύμνων «Τον Νυμφίον, αδελφοί, αγαπήσωμεν».

Τμήμα Ενοριακών Ειδήσεων

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Προφήτη Ηλία στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, και για έβδομη συνεχή χρονιά, το Ζ’ συμπόσιο βυζαντινών ύμνων «Τον Νυμφίον, αδελφοί, αγαπήσωμεν».

Ο βυζαντινός χορός της διοργανώτριας ενορίας «Ηλίας ο Θεσβίτης», παρουσίασε το βυζαντινό ορατόριο με τίτλο: «Τον Νυμφίον, αδελφοί, αγαπήσωμεν» με ύμνους και κείμενα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν, ο καθηγητής παραδοσιακής μουσικής κ. Αθανάσιος Ξενούδης με το κανονάκι, η σολίστ κ. Αικατερίνη Αραμπατζή και ο αφηγητής π. Θωμάς Γαλλίδης.

Ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Τζιαφάς, ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους καθώς και τα μέλη της χορωδίας για την επιτυχημένη διοργάνωση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο επίσκοπος Αμορίου κ. Νικηφόρος, Ηγούμενος της ιεράς μονής Βλατάδων, ο κοσμήτορας της Θεολογικής σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος, ο δήμαρχος Πυλαίας, τοπικοί άρχοντες και καθηγητές του Α.Π.Θ.

TOP NEWS