Γ. Βασιλείου: Ιστορικό γεγονός τα λείψανα της Αγίας Ελένης στην Ελλάδα

  • Dogma
Βασιλείου

Εμφανής ήταν για ένα μήνα η πίστη του ελληνικού λαού και η ανάγκη του για παρηγοριά και ελπίδα. Η προσέλευση των πιστών στον ιερό προσκυνηματικό ναό αγίας Βαρβάρας, για να ασπαστεί τα ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης δείχνει την εμπιστοσύνη προς την Εκκλησία.

Τα ιερά λείψανα της Αγίας Ελένης επιστρέφουν αύριο στην Βενετία και ο πρόεδρος των Εργαζομένων Αποστολικής Διακονίας και Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Γεώργιος Βασιλείου δήλωσε σχετικά:

Το ιστορικό γεγονός της ελεύσεως, στην πατρίδα μας, του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης της Ισαποστόλου, η οποία σφράγισε με το έργο της την ιστορία της Ευρώπης, αποτελεί για τον ελληνορθόδοξο λαό μας κομβικό σημείο στην πορεία για την επιστροφή του στα θεμελιώδη συστατικά της ιδιοπροσωπίας του.

Η καθημερινή, αθρόα προσέλευση χιλιάδων προσκυνητών αποδεικνύει ότι ο ελληνικός λαός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τις ρίζες του, οι οποίες αποτελούν ταυτόχρονα και δύο από τους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως: ελληνισμό και χριστιανισμό (με τρίτο τον πυλώνα του ρωμαϊκού δικαίου).

Όμως εκείνο που θα ολοκληρώσει την πραγμάτωση του οράματος της Ευρώπης είναι ο τέταρτος πυλώνας, τον οποίο πολλοί θέλουν να αφαιρέσουν : ο πυλώνας της πίστεως στο θαύμα.

Αυτή η πίστη θα πρέπει να κυριαρχήσει στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, αλλά και στους πολίτες της, για να οδηγηθούν οι λαοί αλληλέγγυοι στο θαύμα της ευημερίας.

unnamed (3)

 

TOP NEWS