Η ιστορία επαναλαμβάνεται

  • Dogma

Έρχονται ξάνα στην επικαιρότητα οι δράσεις και τα λόγια των σατανιστών της Παιανίας πριν δεκαετίες , μετά την αποτρόπαια πρόσφατη πράξη σατανιστή με θύμα άστεγη γυναίκα.Είχαν πει τότε ότι “χάσαμε πολλά” και αυτός ο νέος τώρα είχε χάσει τον προσανατολισμό του, την πορεία του ήθελε να την περάσει από τον σατανισμό. 

Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος

Έρχονται ξάνα στην επικαιρότητα οι δράσεις και τα λόγια των σατανιστών της Παιανίας πριν δεκαετίες , μετά την αποτρόπαια πρόσφατη πράξη σατανιστή με θύμα άστεγη γυναίκα. Είχαν πει τότε ότι “χάσαμε πολλά” και αυτός ο νέος τώρα είχε χάσει τον προσανατολισμό του, την πορεία του ήθελε να την περάσει από τον σατανισμό. Έψαχνε να μυηθεί, σαν να τα είχε μάθει όλα στην ζωή του και έμενε αυτό.Ίσως η καλοπέραση μερικών να οδηγεί στον κορεσμό και στην αναζήτηση. Όταν αυτή όμως γίνεται σε χωματερές πονηρών ιδεολογιών, δυστυχώς θα βρίσκουμε τα κάθε λογής σκουπίδια τους..

Πολλές οι αποκαλύψεις, φρικιαστικά τα σχέδιά του, παράδοξα όλα και ας είχαν ξανασυμβεί, ας σιγοψιθυρίζονταν ότι γίνονται.Η πραγματικότητα στέκεται ως έλεγχος της κοινωνίας μας και των όσων προγραμματίζει για το αύριο.Τα νιάτα μας σχοινοβατούν μεταξύ περιέργειας και απογοήτευσης, απειρίας και απιστίας. Δημιουργούν θύματα έχοντας γίνει πρώτα εκείνα θύματα του 21ου αιώνα που καυχάται για την τεχνολογική πρόοδό του και αγνοεί την ψυχή των ανθρώπων, γι΄αυτό και μετρά κρίσεις πνευματικοοικονομικές.

Οι σκέψεις του νεαρού σατανιστή της Γλυφάδας τροφοδότησαν τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και οι πράξεις του την ειδησεογραφία. Κυρίως όμως έδωσαν θύμα και θα έδιναν και άλλο ή άλλα. Η καύχηση των αποτρόπαιων πράξεων του τον πρόδωσε, ο σατανάς και εδώ τον τύφλωσε κανοντάς τον πάλι υποχείριό του. Πέρα των αναμφισβήτητων ποινικών του ευθυνών, έχουμε για μία ακόμη φορά ενώπιόν μας πτώματα, της σαραντάχρονης (απογοητευμένης και αυτής από την ζωή) και του νεαρού, όχι απλά ως δράστη ενός φονικού , αλλ΄ ως εκούσια παραδομένου στον σατανά.Τα περιθώρια μετάνοιας για όλους υπάρχουν, ο χρόνος πάντως δεν γυρίζει πίσω.

Κάπου υπάρχει και η ευθύνη των υπολοίπων. Άλλοι ζούνε ως δαιμονόπληκτοι, με την έκφυλη ζωή, την αμαρτία, την κακία, την δολιοπλοκή, όλα έργα του διαβόλου. Κάποιοι παραδοδονται στην δαιμονολατρεία με τους μάγους και τα μέντιουμ. Βρωμόνερα γέμισαν τα ρείθρα της βιωτής μας και την έκαναν εστία μόλυνσης και ασθενειών ψυχών και σωμάτων.Κάπου εκεί τριγυρνούσε και η σκέψη του νεοφανούς σατανιστή και ποιός ξέρει ποιοί και πόσοι άλλοι σκέφτονται τα ίδια. Η ιστορία μπορεί να επαναλβάνεται, αλλά δεν πρέπει να πάψει να διδάσκει.

Σ΄ όλες τις εποχές θα υπάρχουν εκείνοι που θα στεναχωριούνται γιατί ο Θεός δεν πέθανε, γιατί ο Χριστός αναστήθηκε. Επειδή δεν μπορούν να Τον εκδικηθούν, σπεύδουν να το κάνουν στα παιδιά Του. Όσο και να μη το θέλουν, Εκείνος θα ανασταίνεται όχι γιατί το θέλει το ημερολόγιο, αλλά γιατί το θέλει η αγάπη Του, για να γίνεται Φως στα σκοτάδια μας και Ζωή στον θάνατό μας.Οι άλλοι σατανολάτρες ή σατανόπληκτοι θα μετατρέπουν την ζωή τους σε κόλαση και θα σκορπούν φόνους και θύματα.

TOP NEWS