Θεσσαλονίκης Άνθιμος: «Αν μερικοί του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν καυγάδες είμαι έτοιμος»

  • Dogma
θεσσαλονίκης

Επανέρχεται στο θέμα της δημιουργίας Τμηματος Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή του

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης »Focus FM’ ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος σημείωσε:

«Θα μπορούσε κάτι τέτοιο να γίνει στην Φιλοσοφική σχολή ή στο Πανεπιστήμιο της Κομοτηνής. Δε μπορεί να υπάρξει στην ορθόδοξη θεολογία το Ισλάμ. Δεν έχουμε αντιδικία με τους μουσουλμάνους, υπάρχουν διαφορές αιώνων. Πώς θα μπορέσει κάποιος να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν προστριβές φοιτητών;»

Ο Μητροπολίτης κ. Άνθιμος έκανε, επίσης, λόγο για συντεχνιασμούς, ενώ ανέφερε ότι η πληροφόρηση που έχει από τη Θράκη είναι πως «θα δοθεί γραμμή να μην έρθει κανείς στη Θεσσαλονίκη στην περίπτωση δημιουργίας της σχολής Ισλαμικών σπουδών, αλλά θα συνεχίζουν να πηγαίνουν στην Άγκυρα.»

Στην ίδια συνέντευξη ο Σεβασμιώτατος κ. Άνθιμος μίλησε και αναφορικά με τη Ροτόντα και την απόφαση του κ. Μπαλτά, ύστερα από αίτημα της Μητρόπολης, για την τέλεση μίας λειτουργίας το μήνα:

«Η Ροτόντα έχει Αγία Τράπεζα υπάρχουν τα ψηφιδωτά με αγγέλους και αγίους και επομένως τα περισσότερα χρόνια λειτούργησε σαν εκκλησία και έτσι την ξέρει η επιστήμη της αρχαιολογίας. Από κοινού η αρχαιολογική υπηρεσία και η ιερά μητρόπολης συνεννοούνται με βάση συγκεκριμένα δεδομένα για το πως θα γίνονται οι εκδηλώσεις και ποτέ δεν υπήρξε πρόβλημα. Αν μερικοί θέλουν καβγάδες εγώ είμαι έτοιμος. Το θέμα είναι λυμένο εδώ και πολύ καιρό. Ποτέ κανείς από τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ δεν μου έχει θέσει θέμα για τη Ροτόντα. Τώρα ετέθη για γκρίνια και δεν ξέρω για ποιούς άλλους σκοπούς

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου:

TOP NEWS