Βούτσης: Η Ελλάδα δε μπορεί να είναι «ταλιμπάν» της Ορθοδοξίας. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί

  • Dogma
βούτσης

Καταιγιστικός απέναντι στην Εκκλησία και την Ορθόδοξη παράδοση υπήρξε σήμερα το πρωί ο Πρόεδος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

Ο Νίκος Βούτσης έκανε με κάθετο τρόπο ξεκάθαρες τις απόψεις του για την Εκκλησία σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους».

Και φυσικά ο κ. Βούτσης δεν σταμάτησε εκεί… συνέχισε λέγοντας  «Δεν μπορεί αυτή η Ελλάδα να είναι η Ελλάδα του Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια και του Ελλάς, Ελλήνων, Χριστιανών. Δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι λαοί», και συμπλήρωσε: «Είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος και όχι «ταλιμπάν της Ορθοδοξίας». Οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την ατζέντα του Προέδου της Βουλής δεν έλειψαν και οι μαθητικές παρελάσεις για τις οποίες σημείωσε με νόημα: «δεν πιστεύω πως είναι ότι καλύτερο. Δεν είναι τυχαίο που δεν συμβαίνει πουθενά στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και σε αυτό το θέμα θα πρέπει να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος. Δεν το θεωρώ μείζον για την ελληνική κοινωνία σήμερα».

Παράλληλα σημείωσε ότι όπου αναδεικνύονται άριστοι μέσα από τη ζωή, μπορεί να μην έχουν δώσει το ίδιο στίγμα στο σχολείο.

Παρακολουθήστε τη σχετική συνέντευξη του Νίκου Βούτση στην ΕΡΤ:

TOP NEWS