Κερκύρας Νεκτάριος: Οι ψυχές ωφελούνται από τα μνημόσυνα

  • Dogma
κερκύρας

Στη σπουδαιότητα που δίνει η Εκκλησία στην τέλεση των μνημοσύνων, τονίζοντας την ωφέλεια των ψυχών τους από αυτά, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος.

Το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου προκατόχου του, κυρού Τιμοθέου Τριβιζά, στον Ι.Ν. της Αγίας Τριάδος του Ι.Χ.Π. » Η Πλατυτέρα «, όπου βρίσκεται και ο τάφος του.

κερκύρας

Ο κ. Νεκτάριος στο λόγο του υπογράμμισε τη σπουδαιότητα που δίνει η Αγία μας Εκκλησία στην τέλεση των μνημοσύνων των μεταστάντων αδελφών μας, τονίζοντας την ωφέλεια των ψυχών τους, από αυτά.

κερκύρας

Ακόμη  εξήρε την προσωπικότητα του κυρού Τιμοθέου, χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν άνθρωπο με ήθος, αξιοπρέπεια και με ιδιαίτερα δυναμικό χαρακτήρα, ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα στην Τοπική Εκκλησία, στο διάστημα που τη διαποίμανε.

κερκύρας

Καρπό του έργου του αποτελεί και το Ιδρυμα Χρονίως Πασχόντων “ Η Πλατυτέρα “, που με τόση αγάπη δημιούργησε εκ θεμελίων και στο οποίο θέλησε και να ταφεί.

κερκύρας

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε όπως Κύριος ο Θεός να τάξει την ψυχή του μεταστάντος Μητροπολίτου εν σκηναίς Δικαίων, όπου επισκοπεί το Φως του Χριστού.

TOP NEWS