Ιερά Σύνοδος Εκκλησίας της Κρήτης: Η ταφή αποτελεί στοιχείο πολιτισμού

  • Dogma
κρήτης

Συνήλθε την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016 στο Ηράκλειο η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης.

Στη Συνεδρία, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, εκτός από τα τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα, ασχολήθηκε με το θέμα της προετοιμασίας της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, η οποία θα συγκληθεί στην Κρήτη, τον προσεχή Ιούνιο.

Η Ιερά Σύνοδος  της Εκκλησίας της Κρήτης, συζήτησε και το θέμα της καύσεως των νεκρών και ενημερώνει τον διακρινόμενο για την πίστη και την αγάπη του προς την Ορθόδοξη Παράδοση Κρητικό Λαό, ότι, η ταφή των κεκοιμημένων αποτελεί στοιχείο του Πολιτισμού και της ταυτότητάς μας και εκφράζει την τιμή και το σεβασμό προς την ιερότητα του ανθρωπίνου σώματος. Μάλιστα, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε να απευθύνει Συνοδική Εγκύκλιο, την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, για το θέμα αυτό, προκειμένου να ενημερωθεί ο ευσεβής Λαός του Θεού.

Επί πλέον, την Ιερά Σύνοδο απασχόλησε το φλέγον θέμα των προσφύγων και οι ανησυχητικές διαστάσεις που έχει λάβει στον Τόπο μας τις τελευταίες ημέρες, απευθύνει δε έκκληση προς κάθε αρμόδιο Φορέα και Όργανο, για την από κοινού αντιμετώπιση του όλου θέματος, με τις δέουσες ενέργειες και αποφάσεις. Ταυτόχρονα, η Εκκλησία Κρήτης, όπως έπραξε και κατά το παρελθόν, θα συμπαρασταθεί, από το υστέρημά της, στις ανάγκες των εμπερίστατων και πονεμένων συνανθρώπων μας, ανεξαρτήτως φυλής και θρησκείας.

Η Ιερά Σύνοδος, με την ευκαιρία της αρχής του κατανυκτικού Τριωδίου, εύχεται όλοι να διέλθουμε με αληθινή μετάνοια και κατάνυξη την ερχόμενη περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, να αξιωθούμε δε να εορτάσουμε με πνευματική ευφροσύνη και ελπίδα την Ανάσταση του Κυρίου μας.

 

TOP NEWS