Η Εορτή του Απόστολου Παύλου στην Αθήνα

  • Dogma
αποστόλου

Με λαμπρότητα εορτάζει και εφέτος η Ιερά Σύνοδος την Ιερή μνήμη του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών Παύλου, ιδρυτή της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τέλεσε το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Παύλου οδού Ψαρών. Συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος, Σάμου κ. Ευσέβιος, Καστορίας κ. Σεραφείμ, Κασσανδρείας κ. Νικόδημος και ο Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ παρέστη και ο Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ. Χρυσόστομος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Κατά την Θεία Λειτουργία μίλησε ο Συνοδικός Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος μεταξύ άλλων μίλησε για το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου και την πολεμική που του ασκούσαν. Ο Μητροπολίτης Καστορίας αναφέρθηκε, επίσης, στην έννοια του θάρρους και κατά πόσο είναι απαραίτητο γαι την ζωή μας και τον εαυτό μας, ενώ έκανε λόγο για τον θυμό και τον φόβο.

ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÈÑÏÍÉÊÇ ÅÏÑÔÇ  ÐÅÔÑÏÕ ÊÁÉ ÐÁÕËÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÈÑÏÍÉÊÇ ÅÏÑÔÇ  ÐÅÔÑÏÕ ÊÁÉ ÐÁÕËÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÈÑÏÍÉÊÇ ÅÏÑÔÇ  ÐÅÔÑÏÕ ÊÁÉ ÐÁÕËÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÈÑÏÍÉÊÇ ÅÏÑÔÇ  ÐÅÔÑÏÕ ÊÁÉ ÐÁÕËÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÈÑÏÍÉÊÇ ÅÏÑÔÇ  ÐÅÔÑÏÕ ÊÁÉ ÐÁÕËÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÈÑÏÍÉÊÇ ÅÏÑÔÇ  ÐÅÔÑÏÕ ÊÁÉ ÐÁÕËÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Το απόγευμα στον Ιερό Βράχο του Αρείου πάγου σε ανάμνηση του κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου, θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, με την συμμετοχή Συνοδικών Μητροπολιτών της Εκκλησίας της Ελλάδος, ετέρων Ιεραρχών και λοιπών κληρικών και μοναχών και του πιστού λαού. Κατά τον Εσπερινό θα μιλήσει ο Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÈÑÏÍÉÊÇ ÅÏÑÔÇ  ÐÅÔÑÏÕ ÊÁÉ ÐÁÕËÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÈÑÏÍÉÊÇ ÅÏÑÔÇ  ÐÅÔÑÏÕ ÊÁÉ ÐÁÕËÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ËÅÉÔÏÕÑÃÉÁ ÃÉÁ ÔÇÍ ÈÑÏÍÉÊÇ ÅÏÑÔÇ  ÐÅÔÑÏÕ ÊÁÉ ÐÁÕËÏÕ--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS