Αναχώρησαν τα Πάντιμα Δώρα των Μάγων από τη Λάρισα

  • Dogma
λάρισα

Με δακρύβρεχτους οφθαλμούς και ιερά συγκίνηση οι πιστοί χριστιανοί στη Λάρισα αποχαιρέτισαν το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιανουαρίου το πολυτιμότατο και ιερώτατο τιμαλφές της πίστεως, τα Τίμια Δώρα των Μάγων και τα προέπεμψαν «εν ύμνοις και ωδαίς πνευματικαίς» για την εν αγίω Όρει Ιερά Μονή του αγίου Παύλου, όπου φυλάσσονται.

Ο νεοανεγειρόμενος Ιερός Ναός της του Θεού Σοφίας στη Λάρισα είχε την τιμή να φιλοξενήσει τα χαριτόβρυτα δώρα των Μάγων και οι πιστοί χριστιανοί ωφελήθηκαν ιδιαίτερα τόσο από το καρδιακό αυτό προσκύνημά τους, όσο και από τις καθ’ ημέραν πολλές και ευλογημένες ιερές ακολουθίες, παννυχίδες, παρακλήσεις και δεήσεις, που εγένοντο στον Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος μιλώντας για την θεολογία των Τιμίων Δώρων και τους βαθύτατους συμβολισμούς τους, ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον πολυσέβαστο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής π. Παρθένιο για την συγκατάθεσή του για το ευλογημένο αυτό ιερό προσκύνημα και κυρίως για την αγάπη του και την προσευχή του, ενώ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους αγιοπαυλίτες αγιορείτες πατέρες με πρώτο τον π. Άνθιμο αγιοπαυλίτη για την μεταφορά των Τιμίων Δώρων στην Λάρισα, για την χαρά της παρουσίας τους στην πόλη του αγίου Αχιλλίου και για την πλούσια πνευματική τους διδαχή!

λάρισα anaxwris_TimDwrwn-2 anaxwris_TimDwrwn-3 anaxwris_TimDwrwn-4

TOP NEWS