Π. Αρτέμιος: Η σημασία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής

  • Dogma
π. αρτέμιος

Στον κατανυκτικό εσπερινό στον Ι. Ν. του Αγίου Νικολάου Λαρίσης χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας 25 Φεβρουαρίου 2018. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο λόγιος Αγιορείτης Ιερομόναχος, π. Αρτέμιος, ο Γρηγοριάτης, ο οποίος και ανέλυσε την μεγάλη σημασία και τους ευλογημένους σταθμούς της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Η ταπείνωση, τόνισε ο π. Αρτέμιος ανοίγει την βασιλεία των Ουρανών, η υπακοή σε ανεβάζει στους ουρανίους θαλάμους και η βαθειά γνήσια αυθεντική και αυξανόμενη πίστη σε εισαγάγει στο μυστήριο της αιωνίου ζωής. Στην συνέχεια παρουσίασε τα τέσσερα λάθη του Πρωτόπλαστου Αδάμ και παρότρυνε τους πιστούς σήμερα να μην επαναλαμβάνουν τα μεγάλα και καταστρεπτικά λάθη του, αλλά να δώσουμε σημασία στα «φάρμακα» και στην θεραπεία τους. Αντί της γαστριμαργίας του Αδάμ να τηρήσουμε την ευλογημένη νηστεία μας, αντί της παρακοής του, την υπακοή μας στον σωτήριο λόγο του Θεού και τον πνευματικό μας πατέρα, αντί του εγωϊσμού του, την υψοποιό ταπείνωσή μας και αντί της αμετανοησίας του, την ειλικρινή μετάνοιά μας, τόνισε ο π. Αρτέμιος, καταλήγοντας χαρακτηριστικά πώς ο πατερικός λόγος λέει πώς «τα αντίθετα νικώνται με τα αντίθετα». Και όλα αυτά είναι διάχυτα μέσα στην πνευματική διδασκαλία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον αγιορείτη πατέρα για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκε να έλθει στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου και για τις σπουδαίες πνευματικές του υποθήκες, που εκ καρδίας κατέθεσε στον λαό του Θεού και τον παρακάλεσε πρώτον να μεταφέρει τις θερμές ευχές και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο της εν Αγίω Όρει Ιεράς Μονής του Γρηγορίου, Αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρο για την ευλογία που έδωσε στον ίδιο ώστε να φθάσει στην Λάρισα την μεγάλη αυτή ημέρα της Ορθοδοξίας και έπειτα τον παρεκάλεσε να μεταφέρει το αίτημά του προς όλους τους Γρηγοριάτες ενασκουμένους πατέρες ώστε να έχουν πολλές προσευχές για τη Μητρόπολη Λαρίσης και όλους τους Λαρισαίους αδελφούς.

π. αρτέμιος AKatanyktikos_2018-2 AKatanyktikos_2018-1 AKatanyktikos_2018-6

TOP NEWS