Α΄Ιερατική Σύναξη Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου

  • Dogma
μητρόπολης πέτρας και χερρονήσου

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η Α΄ Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου.

Η Α΄ Ιερατική Σύναξη της Μητρόπολης Πέτρας και Χερρονήσου έλαβε χώρα, υπό την ποιμαντορία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γερασίμου.

Το πρωί, στο Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεκταρίου του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως, τελέστηκαν οι ακολουθίες του Όρθρου και των Ωρών, καθότι η τυπική διάταξη της Εκκλησίας μας δεν προέβλεπε κατ΄ εκείνη την ημέρα την τέλεση θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου.

Στη συνέχεια, στην Αίθουσα Ομιλιών, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. Τίτος Ταμπακάκης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, προσεφώνησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους των Κληρικών. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, απευθυνόμενος στον Ιερό Κλήρο, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός, ενώ εξέθεσε το οργανόγραμμά του. Τονίσθηκε ιδιαίτερα ο πνευματικός χαρακτήρας της Εκκλησίας και της Ιερωσύνης αλλά και η θέση τους στην Κοινωνία. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τα μυστήρια του Βαπτίσματος, του Γάμου και της Εξομολογήσεως, ενώ έγινε αναφορά και στην ανάγκη της εύρυθμης λειτουργίας της Ενορίας με εμπλουτισμό της λειτουργικής ζωής, την ενίσχυση των Κατηχητικών Σχολείων και σχετικών δραστηριοτήτων.

Με το πέρας της συζήτησης τελέστηκε τρισάγιο επί του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Νεκταρίου, ενώ ακολούθησε γέυμα το οποίο προσέφερε ο Ι.Μ.Ν. Μεγάλης Παναγίας Νεαπόλεως.

 

TOP NEWS