Το Αγρίνιο θα υποδεχτεί την Παναγία Παραμυθία

  • Dogma
παραμυθία

Η Ιερά Μητρόπολις Αιτωλίας και Ακαρνανίας ανακοινώνει ότι την προσεχή Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 17:30 θα πραγματοποιηθεί στο Αγρίνιο η υποδοχή αντιγράφου της ιεράς και θαυματουργού εικόνος Παναγίας της Παραμυθίας εκ της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Την ιερά εικόνα, που θα συνοδεύει ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Εφραίμ, θα υποδεχθεί στο Αγρίνιο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, επικεφαλής του κλήρου, των αρχών και του πιστού λαού στη συμβολή των οδών Μακρή και Ευτυχίας Καλύβα.

Με λιτανευτική πομπή η ιερά εικόνα θα μεταφερθεί και θα ενθρονισθεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Αγρινίου, όπου και θα παραμείνει μόνιμα προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Θα ακολουθήσει Δοξολογία επί τη αφίξει της ιεράς Εικόνος και η ακολουθία του πανηγυρικού Εσπερινού της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας.

Την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου ο Καθηγούμενος Γέροντας Εφραίμ θα ιερουργήσει και θα κηρύξει τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος, κατά τον εκκλησιασμό των σχολείων.

Το απόγευμα της Δευτέρας και ώρα 19:00’, στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γυμναστικής Εταιρείας Αγρινίου, η Ιερά Μητρόπολις και το Παράρτημα Αιτωλοακαρνανίας της Πανελληνίου Ενώσεως Θεολόγων διοργανώνουν εορταστική εκδήλωση, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Τριών Ιεραρχών.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Γέροντας Εφραίμ, με θέμα: «Οι Τρεις Ιεράρχες ως νηπτικοί Πατέρες και προστάτες της Παιδείας». Επίκαιρους ύμνους και τραγούδια θα αποδώσει η παιδική χορωδία των Ιερών Ναών Αγίου Δημητρίου και Αγίου Νικολάου ενοριών του Καινουρίου.

TOP NEWS