Αγρυπνία Αγίας Αναστασίας Ρωμαίας στον Άγιο Αχίλλιο

  • Dogma
αγρυπνία

Πλήθη πιστών χριστιανών συμπροσευχήθηκαν την Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2017 το βράδυ, στην Ιερά και Κατανυκτική Αγρυπνία για την Αγία Αναστασία τη Ρωμαία.

Η αγρυπνία τελέσθηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, με την ευκαιρία της εορτής της Αγίας ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος Αναστασίας της Ρωμαίας.

Στην Ιερά Αγρυπνία έψαλε εκλεκτός χορός νέων Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ενώ ο π.Αχίλλιος στο κήρυγμά του μίλησε για το πρόσωπο της μεγάλης Αγίας, που ανεδείχθη της Ρώμης το σεμνότατο βλάστημα και η οσιόαθλος και καλλιπάρθενος νύμφη του Χριστού, που θαυματουργεί και θεραπεύει διαρκώς τα ψυχικά και σωματικά τραύματα των ανθρώπων, ενώ έκανε μνεία των αγώνων της και της θερμής πίστεώς της στον Σωτήρα Χριστό, τον οποίο μόνο επίστευε, λάτρευε και εκήρυτε ως αληθινό Θεό χωρίς ποτέ να υποχωρήσει σε απειλές ή διωγμούς.

Επικαλέσθηκε δε την χάρη και την ευλογία της Θαυματουργού Αγίας, σε όλους τους φιλαγίους χριστιανούς που κατέκλυσαν τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Αχιλλίου.

AgAnastasiaRwmaia_2017-1 AgAnastasiaRwmaia_2017-3 AgAnastasiaRwmaia_2017-5

TOP NEWS