Αγρυπνία για την απελευθέρωση των στρατιωτικών

  • Dogma
αγρυπνία

Ιερά αγρυπνία θα τελεσθεί απόψε από τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης για την απελευθέρωση των στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Προσκαλούμε και παρακαλούμε τον ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Θεσσαλονίκης σε πανστρατιά προσευχής προς τον Δωρεοδότη άγιο Θεό με κύριο αίτημα, πρώτον να διατηρηθή για πάντα η μεγάλη δωρεά της ΕΙΡΗΝΗΣ στην πατρίδα μας και στην περιοχή μας, και δεύτερον να αποδοθή ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, σχετικά με το θέμα της άδικης κρατήσεως ενός αξιωματικού και ενός υπαξιωματικού του ελληνικού Στρατού. Είναι γνωστό σε όλους μας, ότι από της 1η ς Μαρτίου 2018 και κάτω από αδιευκρίνιστες εν πολλοίς συνθήκες, συνελήφθησαν υπό της τουρκικής χωροφυλακής, κατά την διάρκεια της εκτελέσεως της υπηρεσίας τους, ο Ανθυπολοχαγός (ΜΧ) Άγγελος Μητρετώδης και ο Λοχίας ΕΠ.ΟΠ. (Σκαπανέας ΜΧ) Δημήτριος Κούκλατζης, οι οποίοι έκτοτε, κρατούνται αδίκως και άνευ κατηγορητηρίου σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανουπόλεως. Αποφασίσαμε, λοιπόν, κατόπιν παρακλήσεως των 22 Ορθοδόξων Χριστιανικών Σωματείων της πόλεώς μας, να τελέσουμε Ιερά Αγρυπνία το βράδυ της Δευτέρας 28 η ς Μαίου προς την Τρίτη 29 η Μαίου 2018, και από ώρα 09.30 μ.μ. έως ώρας 01.00 π.μ., με ειδικό προσευχητικό αίτημα, την παράκληση προς τον άγιο Θεό και την Υπεραγία Θεοτόκο, την άμεση απελευθέρωση των δύο στελεχών του Στρατού μας.
Επίσης, συνεχίζοντες την παράδοση, εις το τελος της Αγρυπνίας θα τελεσουμε επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην του τελευταίου αυτο-
κράτορος του Βυζαντίου, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ, ο οποίος την 29η Μαίου 1453 εφονεύθη μαχόμενος και ανθιστάμενος
ηρωικώς στους επιδρομείς και επιδόξους κατακτητ ες της Βασιλίδος των πόλεων. Μετά του ηρωικού και μάρτυρος ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ έπεσαν υπερασπιζόμενοι την ένδοξη Πρωτεύουσα αξιωματούχοι και άνδρες, ιερός κλήρος και λαός πολύς.

Το μνημόσυνο τελείται υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ηρωικού χριστιανού αυτοκράτορος και υπέρ των ψυχών πάντων των
μετ’ αυτού πεσόντων.

Προσκαλείσθε όλοι να συμμετάσχετε στην ειρηνική και πνευματική αυτή εκδήλωση.

unnamed

TOP NEWS