Αγρυπνία για τον Άγιο Αμφιλόχιο στην Καρδίτσα

  • Dogma
καρδίτσα

Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάσθηκε η μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Αμφιλοχίου, επισκόπου Ικονίου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Καρδίτσα.

Το βράδυ της Τρίτης 22 Νοεμβρίου 2016, τελέσθηκε ιερά Αγρυπνία. Πλήθος ιερέων και λαού τίμησαν τον Άγιο και προσήλθαν να ευχηθούν στον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου.

Στην ακολουθία του Εσπερινού προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αχίλλιος Τσούτσουρας, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, ο οποίος και κήρυξε το θείο λόγο. Ο λόγος του μεστός, θεολογικός και δογματικός, αναφερόμενος στην βιωτή του Αγίου.

Στην ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αμφιλόχιος Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως. Προ της απολύσεως ευλόγησε το κόλλυβο του Αγίου. Στο τέλος αυτής, ευχαρίστησε τους παρισταμένους ιερείς και τον ευσεβή λαό, εξαιρέτως δε τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αχίλλιο, για την τιμή και την αγάπη τους προς το πρόσωπό του. Ευχήθηκε ο πανάγαθος και δωρεοδότης Θεός δια πρεσβειών του Αγίου να χαρίζει σε όλους πλούσια τα αγαθά και τα ελέη του.

Κατά τη διάρκεια αυτής έψαλλε η χορωδία του π. Γεωργίου Στάμου.

dsc08976_custom dsc08808_custom dsc08808_custom-1

TOP NEWS