Αγρυπνία στον Ιερό Ναό Οσίου Πορφυρίου στον Λαγκαδά

  • Dogma
αγρυπνία

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως και με την πρέπουσα ιεροπρέπεια τελέσθηκε το βράδυ της 1ης Δεκεμβρίου, η Ιερά Αγρυπνία επί τη Εορτή του Οσίου Πατρός ημών Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Στην αγρυπνία τον Σεβασμιώτατο και πλαισίωναν ο Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής των Ιβήρων Αγίου Όρους, Αρχιμ. Ναθαναήλ Ιβηρίτης, πολλοί Ιερείς και Διάκονοι της καθ΄ ημάς Μητροπόλεως, ενώ εκ του Ιερού Βήματος παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αμορίου κ.κ. Νικηφόρος.

0212lagk-3

Πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών προσήλθαν και μετείχαν προσευχιτικός καθ΄ όλη την διάρκεια της Ιεράς Αγρυπνίας, η οποία ετελέσθη κατά την Αγιορείτικη Τάξη, εις τον φερώνυμο Ιερό Ναό της περιοχής του Ηρακλείου Λαγκαδά, τα θυρανοίξια του οποίου πραγματοποιήθηκαν κατά το παρελθόν έτος από την Α.Θ.Π. τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο (4 Οκτωβρίου 2015), ενώ τα Εγκαίνια από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμο τον περασμένο Μάιο (10 Μαΐου 2016).

0212lagk-5

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, ομίλησε περί της μορφής του σήμερα τιμωμένου από την Αγία μας Εκκλησία Οσίου Πορφυρίου, ενώ επεσήμανε και την σπουδαιότητα του γεγονότος της Χριστοκεντρικής ζωής που θα πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος, ευχαριστώντας στο τέλος και όλους όσους προσήλθαν και με υποδειγματικό τρόπο παρακολούθησαν τα τελούμενα των Ιερών Ακολουθιών, προτρέποντας τους να διαβάζουν συνεχώς και να μελετούν την ζωή των Αγίων, οι οποίοι και αποτελούν τους οδηγούς και τους οδοδείκτες για την προσωπική συνάντηση του καθενός με τον Ιησού Χριστό.

0212lagk-2 0212lagk-1

TOP NEWS