Ακολουθία επί διασαλεύσει της Αγίας Τραπέζης στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αετού

  • Dogma
Σεβασμιώτατος

Στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αετού, μετόχι της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Μελισσοτόπου Καστοριάς, λειτούργησε χθες, Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, όπως ορίζει η τάξη της Αγίας μας Εκκλησίας, τέλεσε την Ακολουθία επί διασαλεύσει της Αγίας Τραπέζης και τον καθαγιασμό της πλακός, αφού από των ετών επήλθε φθορά και σαθρότητα στο «φυτόν» της Αγίας Τραπέζης. Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Αθανάσιος Γιαννουσάς, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής των Αγίων Αναργύρων Αρχιμ. Ευλόγιος Παπαδημητρίου, Κληρικοί της τοπικής Εκκλησίας, οι Διάκονοι, αλλά και όλοι σχεδόν οι κάτοικοι του Αετού και των γύρω περιοχών.

archeio-lipsis-1 archeio-lipsis-2

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια της Ακολουθίας εξηγούσε στο εκκλησίασμα τα συμβαίνοντα στο Ιερό Βήμα και τον συμβολισμό της κάθε στιγμής της Ιεράς Ακολουθίας. Αμέσως μετά, δόθηκαν σε όλους κεράσματα, τα οποία ετοίμασαν με πολύ αγάπη οι γυναίκες του Αετού.

archeio-lipsis-4 archeio-lipsis

TOP NEWS