Ακολουθία Μικρού Παρακλητικού Κανόνος στο Στίρφακα

  • Dogma
ακολουθία

Στο χωριό Στίρφακα της Δυτικής Φθιώτιδος μετέβη το απόγευμα της Πέμπτης 3 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος συνοδευόμενος από του Διακόνους του π. Ευστάθιο και π. Δημήτριο.

Ο Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο τέλος της οποίας ωμίλησε στους πιστούς κατοίκους του χωριού για το πρόσωπο της Παναγίας και συγκεκριμένα για την σωτήρια προσφορά της στο ανθρώπινο γένος. Τους προέτρεψε δε να προσεύχονται στην Παναγία και να προστρέχουν πάντοτε στη σκέπη της, διότι η Υπεραγία Θεοτόκος είναι πάντων των αδυνάτων η προστασία.

Προ της απολύσεως ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αιδεσιμ. Πρεσβ. π. Γεώργιος Σαρρής ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική παρουσία του στο χωριό και του ευχήθηκε έτη πολλά με δύναμη και υγεια.

Ο Σεβασμιώτατος διένειμε σε όλους τους παρευρισκομένους πιστούς ως ευλογία μια εικόνα της Παναγίας και ευχήθηκε σε όλους καλή Παναγιά.

Στην ακολουθία παρέστη μεταξύ άλλων και η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή.

Ακολούθως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού παρέθεσε κέρασμα στην πλατεία, κατά την διάρκεια του οποίου ο Ποιμενάρχης μας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κατοίκους, οι οποίοι εχάρηκαν ιδιαίτερα την παρουσία του Σεβασμιωτάτου στο χωριό.

img_0048_54 img_0046_56 img_0030_58 img_0015_80

TOP NEWS