Ακολουθία της Τριθέκτης στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων

  • Dogma
τριθέκτης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεος, το εσπέρας της Κυριακής 18 Δεκεμβρίου, χοροστάτησε στην ακολουθία της Τριθέκτης (Κοντάκιο των Χριστουγέννων), συμπαραστατούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, τους Αιδεσιμολογιωτάτους Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Οικονόμου και Πρεσβύτερο π. Παναγιώτη Καλλιώρα, που τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

Στην ακολουθία έψαλλε η χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς μας Μητροπόλεως. Χοράρχης αυτής ήταν ο κ. Ιωάννης Παπαχρόνης, Διευθυντής της Σχολής.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ανεφέρθη στην ακολουθία της Τριθέκτης, ακολουθία του Βυζαντινού Κοσμικού Τυπικού, που ψαλόταν στον Ναό της του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη. Φθάνοντας να εορτάσουμε το Μυστήριο της σαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού, του δευτέρου προσώπου της Αγίας Τριάδος, η Εκκλησία μέσα από τις Ακολουθίες της και τα Μυστήριά της μας προετοιμάζει κατάλληλα. Μας προετοιμάζει να ξαναγεννηθεί και φέτος μέσα στην καρδιά μας ο Κύριος της Δόξης, να γίνει αυτή φάτνη, που θα τον υποδεχθεί.

Στο τέλος, αφού απένειμε τα δύο πτυχία και το ένα δίπλωμα σε σπουδαστές τις Σχολής στον κ. Ευάγγελο Μπαρούτα, στον κ. Γεώργιο Τριανταφύλλου και στην Φαίδρα Διαμάντη, ευχαρίστησε τον Διευθυντή, τους Καθηγητές και τους Σπουδαστές της Σχολής για την προσπάθειά τους αυτή, αλλά και τον ευσεβή λαό της Τοπικής μας Εκκλησίας για την μετοχή τους στην Ακολουθία.

image00021 image00020 image00019 image00012 image00007 image00006 image00002

TOP NEWS