Ακολουθία Β’ Χαιρετισμών στη Ζωοδόχο Πηγή Λαρίσης

  • Dogma
λαρίσης

Με την καλούμενη θρησκευτική τάξη και ευλάβεια η Ακολουθία των Β’ Χαιρετισμών στο Ναό της Παναγίας στη Μητρόπολη Λαρίσης.

 

Στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, στους Αμπελοκήπους Λαρίσης,  χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018 το απόγευμα, κατά την διάρκεια της ιεράς ακολουθίας των χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, όπου εψάλη η Β΄στάση, ενώπιον της ιεράς  εικόνος της Παναγίας, της επονομαζομένης «Ρόδον το Αμάραντον», η οποία φυλάσσεται στον Ιερό Ναό.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιγνάτιος μίλησε στους ευλαβείς χριστιανούς για το πρόσωπο της Θεοτόκου, αναλύσας Θεολογικώς την α΄ειρμό «Ανοίξω το στόμα μου…». Στο τέλος της ιεράς ακολουθίας, στην οποία έψαλαν μελίρρυτα οι Ιεροψάλτες του Ιερού Ναού, ο Σεβασμιώτατος κατόπιν παρακλήσεως των εφημερίων του Ιερού Ναού, π. Ανθίμου και π. Στεφάνου χειροθέτησε Αναγνώστη, έναν ευλογημένο βλαστό του ιερού βήματος της ενορίας, τον ευλαβέστατο Σπυρίδωνα-Ζήση Μερτίκα, στον οποίο ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του εκκλησιαστική διακονία και καλή πρόοδο στην ζωή του.

Bxairetismoi_2018-1 Bxairetismoi_2018-2 λαρίσης Bxairetismoi_2018-9 Bxairetismoi_2018-8 Bxairetismoi_2018-5 Bxairetismoi_2018-4

TOP NEWS