Αμπάς προς Αρχιεπίσκοπο: «Να προσεύχεστε για την ειρήνη στην Παλαιστίνη»

  • Dogma
αρχιεπίσκοπο

Να προσεύχεται, ώστε να υπάρξει ειρήνη στην Παλαιστίνη ζήτησε από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Μαχμούντ Αμπάς.

αρχιεπίσκοπο

Ο κ. Αμπάς επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών στο πλαίσιο των επίσημων συναντήσεών του κατά την διαμονή του στην Ελλάδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος προσέφερε στον κ.Μαχμούντ Αμπάς έναν τόμο με μνημεία της Ελλάδος σε ανάμνηση αυτής της συνάντησης λέγοντας του πως «όταν το ξεφυλλίζετε να θυμάστε την Ελλάδα, όπως εμείς θυμόμαστε την πατρίδα σας, διότι εκεί είναι οι ρίζες μας, εκεί είναι ο χώρος που γεννήθηκε ο Βασιλεύς της Ειρήνης, ο Ιησούς Χριστός». Ο Αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «η σκέψη μας είναι εκεί όχι μόνο αυτές τις ημέρες, αλλά πάντοτε. Παρακολουθούμε με αγωνία τους κόπους αυτών των ανθρώπων που είναι εκεί και αγωνίζονται για τα δίκαια τους».

αρχιεπίσκοπο

Ο Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο έναν πίνακα, στον οποίο απεικονίζεται ο ιερός ναός της Αναστάσεως και ο Άγιος Τάφος και ένα λεύκωμα με φωτογραφίες από την Βηθλεέμ. «Είναι ένδειξη εκτίμησης και σεβασμού» είπε ο κ. Αμπάς και παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να προσεύχεται να επικρατήσει ειρήνη στην Παλαιστίνη. «Όλοι οι πιστοί χρειάζονται Ειρήνη» είπε χαρακτηριστικά.

TOP NEWS