Ανακομιδή λειψάνου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στη Χαλκίδα

  • Dogma
αγίου ιωάννου χρυσοστόμου

Την ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, επί τη ανακομιδή του ιερού του Λειψάνου, πανηγύρισε την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016 η Εκκλησία της Χαλκίδος στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, της Παναγίας Οδηγητρίας (Μέσα Παναγίτσα).

Στη Θεία Λειτουργία για τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου, συμπροσευχήθηκε ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ προεξήρχε ο εκ των Εφημερίων του Ι. Ναού Αγ. Νικολάου Χαλκίδος Αρχιμ. Χρυσόστομος Καλύβας, συλλειτουργούντων και συμπροσευχομένων και των υπολοίπων Ιερέων της Ενορίας.

Αρκετοί χριστιανοί προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου Πατρός και Διδασκάλου της Εκκλησίας, στο πανέμορφο και γραφικότατο Εκκλησάκι της Παναγίας, το οποίο ανήγειρε η ευλάβεια του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος και Καρυστίας κυρού Χρυσάνθου Προβατά (1907-1921).

Πριν την Απόλυση, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος προεξήρχε  στο εξαετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Χρυσοστόμου Α΄ (Βέργη), ο οποίος εκοιμήθη κατά την εορτή του συνωνύμου του Αγίου το έτος 2010 και στη συνέχεια κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στον Άγιο Ιωάννη των Χρυσόστομο, αλλά και στο πρόσωπο του μακαριστού Μητροπολίτου Χρυσοστόμου.

Μετά την Θεία Λειτουργία, στην οποία έψαλλε με πιστότητα στην Πατριαρχική μουσική παράδοση, την οποία εκ μικράς ηλικίας εδιδάχθη, ο εξ’ Ίμβρου Πρωτοψάλτης του Ι. Ναού και Άρχων Υπομνηματογράφος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, Ιατρός κ. Χριστόφορος Σωφρονίου, όλο το εκκλησίασμα μετέβη στο ωραιότατο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, όπου δέχθηκε την εγκάρδια φιλοξενία των πατέρων και των συνεργατών τους.

TOP NEWS