Ανάληψη καθηκόντων τοποτηρητού Μητρόπολης Λαρίσης

  • Dogma
λαρίσης

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος προσήλθε σήμερα το πρωί στην πόλη της Λάρισας για να αναλάβει τα καθήκοντα του Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, που του ανατέθηκαν με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ευθύς μετά την άφιξή του στο Επισκοπείο , τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κυρού Ιγνατίου. Ο Σεβασμιώτατος, στον σύντομο λόγο του προς το προσωπικό της Ιεράς Μητροπόλεως, ανέφερε πως δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να μιλήσει για την προσωπικότητα του Μακαριστού Μητροπολίτου στους άμεσους συνεργάτες του, οι οποίοι γνώρισαν προσωπικά τις αρετές του. Τόνισε ακολούθως τους δεσμούς που τον συνέδεαν μαζί του, καθώς και την αδελφική αγάπη, τον αμοιβαίο σεβασμό και την άριστη συνεργασία που είχαν αναπτύξει ως όμοροι Μητροπολίτες. Απευθυνόμενος στο προσωπικό της Ιεράς Μητροπόλεως, ανέφερε χαρακτηριστικά πως θα είναι δίπλα τους σαν πατέρας, όπως άλλωστε υπήρξε και ο Μακαριστός κυρός Ιγνάτιος, κατά το σύντομο διάστημα της τοποτηρητείας, και τους κάλεσε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο την επιτέλεση των καθηκόντων τους.  Αμέσως μετά το Τρισάγιο, έγινε η προβλεπόμενη σφράγιση των ιδιαιτέρων δωμάτων του μακαριστού Μητροπολίτου, παρουσία του Εισαγγελέως Λαρίσης. Στη συνέχεια, αφού είχε συνεργασία με τούς κληρικούς και λαϊκούς υπαλλήλους των Γραφείων της Μητροπόλεως Λαρίσης, προήδρευσε οργανωτικής συσκέψεως, στην οποία συμμετείχαν οι αρχές και εμπλεκόμενοι φορείς της πόλης, με θέμα τον συντονισμό των ενεργειών των αφορώντων στην Εξόδιο Ακολουθία και την ταφή του μακαριστού Μητροπολίτου, εν αναμονή της ελεύσεως του σκηνώματός του καί του καθορισμού, υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, της ημέρας της τελέσεώς της.

Αύριο το πρωί εορτή των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής θα τελέσει την πρώτη του Θεία Λειτουργία στη Λάρισα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης. Τέλος, με εντολή του Σεβασμιωτάτου, την προσεχή Κυριακή σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθεί Επιμνημόσυνη Δέηση για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Ποιμενάρχου της Μητροπόλεως Λαρίσης κυρού Ιγνατίου.

trisagio_IgnArxierews-715x400 trisagio_IgnArxierews-6 trisagio_IgnArxierews-2 trisagio_IgnArxierews-1

 

TOP NEWS