Η ανάπτυξη του Θρησκευτικού τουρισμού απασχόλησε τον Αρχιεπίσκοπο και την Γενική Γραμματέα του Υπ. Τουρισμού

  • Dogma
τουρισμού

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το πρωί στην Αρχιεπισκοπή η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού κα Ευρυδίκη Κουρνέτα. Στην συνάντηση αναπτύχθηκαν θέματα συνεργασίας για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού.

«Ο θρησκευτικός και Προσκυνηματικός τουρισμός αποτελεί προτεραιότητα στο πλαίσιο της εθνικής τουριστικής πολιτικής και της στρατηγικής ανάπτυξης των θεματικών μορφών τουρισμού» τόνισε η κ. Κουρνέτα και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του Υπουργείου και της αρμόδιας Υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά, για την υλοποίηση των σχετικών δράσεων.

Το Υπουργείο συνεργάζεται με την Εκκλησία της Ελλάδος, την Εκκλησία της Κρήτης και τις Ιερές Μητροπόλεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη Δωδεκάνησο, στη βάση τριών αντίστοιχα συμφώνων συνεργασίας που έχουν υπογραφεί.

???U????Q?O?????????ME ??A?NL??`?????r?c? ????--?U???ýU//

Επίσης, όπως ανέφερε η κα Κουρνέτα, έχει εξειδικευτεί πιλοτική δράση ενίσχυσης του θρησκευτικού τουρισμού για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο ΕΣΠΑ, με έμφαση στη συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη μνημείων υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, ψηφιακή ξενάγηση και δράσεις προβολής και δημοσιότητας. Για την οριστική διαμόρφωση των σχετικών δράσεων, το Υπουργείο και η Γενική Γραμματεία Τουρισμού συνεργάζονται στενά με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Παράλληλα στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους Ελλάδας – Ρωσίας 2016, η κα Κουρνέτα τόνισε ότι μεγιστοποιήθηκε η προβολή της Ελλάδας στη Ρωσία. Λόγω των ισχυρών πνευματικών δεσμών της Ορθοδοξίας των δύο λαών, ο θρησκευτικός τουρισμός έχει μεγάλη απήχηση, και φέτος αναμένεται ενίσχυση της επισκεψιμότητας στα μοναστήρια και τα θρησκευτικά μνημεία μας.

Στη συνάντηση επίσης συζητήθηκαν ειδικότερα οι προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στη Βοιωτία και την ανάδειξη των σημαντικών θρησκευτικών και Προσκυνηματικών χώρων και μνημείων του νoμού, με στόχο την προσέλκυση μεγαλύτερου αριθμού επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS