Η Άννα Βαγενά στο πλευρό των παιδιών της Αρχιεπισκοπής

  • Dogma
Βαγενά

Τη στήριξή της στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Αρχιεπισκοπής δήλωσε η βουλευτής και ηθοποιός κ. Άννα Βαγενά.

Η κ. Βαγενά επισκέφθηκε σήμερα τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με την ιδιότητα της ηθοποιού, όπως είπε και όχι της πολιτικού, για να τον προσκαλέσει να παρακολουθήσει την θεατρική παράσταση «Λωξάντρα», στην οποία πρωταγωνιστεί, στο θέατρο Μεταξουργείο. Η κ. Βαγενά θέλοντας να στηρίξει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας προθυμοποιήθηκε να πραγματοποιήσει μία παράσταση τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τις ανάγκες κάποιου ιδρύματος της Αρχιεπισκοπής που φιλοξενεί παιδιά.

ÓÕÍÁÍÔÇÓÅÉÓ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÌÅ ÔÇÍ ÁÍÍÁ ÂÁÃÅÍÁ --×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ ÓÕÍÁÍÔÇÓÅÉÓ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÌÅ ÔÇÍ ÁÍÍÁ ÂÁÃÅÍÁ --×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε την κ. Βαγενά για την επίσκεψη, την πρόσκληση, αλλά και την στήριξή της στο έργο αγάπης της Αρχιεπισκοπής.

«Είμαι δίπλα στον Αρχιεπίσκοπο γιατί εκτιμώ το έργο του στην στήριξη των αδύναμων» επεσήμανε η κ. Βαγενά τονίζοντας πως «συμφωνούμε στο πώς πρέπει να στηρίξουμε τους συνανθρώπους μας».

ÓÕÍÁÍÔÇÓÅÉÓ ÔÏÕ ÁÑ×ÉÅÐÉÓÊÏÐÏÕ ÉÅÑÙÍÕÌÏÕ ÌÅ ÔÇÍ ÁÍÍÁ ÂÁÃÅÍÁ --×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ

Η ζωή και οι συναρπαστικές αφηγήσεις της Πολίτισσας «Λωξάντρας», παρουσιάζονται στο θέατρο Μεταξουργείο, έτσι όπως τις αποτύπωσε στο ομώνυμο βιβλίο η εγγονή της η Μαρία Ιορδανίδου, με την ερμηνεία της Άννας Βαγενά. Πρόκειται για μια ειδική αναφορά στη χαρά της ζωής και τη δύναμη της γυναίκας, με επίκεντρο τον Ελληνισμό της Πόλης από το 1870 έως τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Λωξάντρα αναδεικνύεται σε σύμβολο της πολίτικης Ρωμιοσύνης, διασώζοντας τη μνήμη και την ταυτότητα με τον αυθορμητισμό και τη γνησιότητα του απλού λαϊκού ανθρώπου, με το βαθύ γυναικείο ένστικτο και τη μητρική αγκαλιά. Στόχος της παράστασης δεν είναι μια απλή «νοσταλγική» αναδρομή , αλλά να προβάλει το ήθος και τις αξίες ζωής του πολιτισμού των Ρωμιών της Πόλης σε σχέση με τη σύγχρονη κρίση και τις σημερινές μας ανάγκες για έκφραση, επικοινωνία κι ανθρωπιά.

Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS