Ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας Αποστολής-Πατριαρχείου Αλεξανδρείας

  • Dogma

Το ενδεχόμενο κοινών δράσεων εναντίον της φτώχειας στην Αφρική αλλά και το ενδεχόμενο λειτουργίας χώρου για άπορες οικογένειες και μετανάστες συζήτησαν σήμερα το πρωί ο ΓΔ της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος.

Θεοδώρα Αβαγιανού

Το ενδεχόμενο κοινών δράσεων εναντίον της φτώχειας στην Αφρική αλλά και το ενδεχόμενο λειτουργίας χώρου για άπορες οικογένειες και μετανάστες συζήτησαν σήμερα το πρωί ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος.

Ο κ. Θεόδωρος, στη συνάντηση που είχε με τον κ. Δήμτσα στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του οργανισμού, του εξέφρασε την αγωνία του για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Μαύρης Ηπείρου.

Συγκεκριμένα ο ιεράρχης αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λαοί της Αφρικής όπως η πείνα, η φτώχεια, η εκμετάλλευση, οι ασθένειες, με αποκορύφωμα την ασταθή πολιτική και κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στη Μέση Ανατολή και τον αντίκτυπο που αυτή έχει στη ζωή των χριστιανών της περιοχής.

«Στο έδαφος της φτώχειας καλλιεργούνται ο φονταμενταλισμός και η μισαλλοδοξία» τόνισε ο κ. Θεόδωρος, υπενθυμίζοντας ότι «ο Ιησούς Χριστός απέδειξε στην πράξη ότι η έννοια της ανεκτικότητας και της ανοχής δεν είναι μόνο ανεπαρκής, αλλά μπορεί να αποβεί και αρνητική, όταν υποκρύπτει ένα αίσθημα υπεροχής που ταπεινώνει τον άλλο, τον διαφορετικό, αυτόν που δεν συμφωνεί μαζί μας».

Ο κ. Δήμτσας απ την πλευρά του αναφέρθηκε στον αγώνα του Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας και του Πατριάρχη κ. Θεοδώρου και εξέφρασε την θέληση του για «αμοιβαία συνοδοιπορία και υποστήριξη, ώστε η «Αποστολή» να συνεισφέρει αλληλέγγυα στην ιεραποστολή της Αφρικής».

TOP NEWS