ΑΝΘΙΜΟΣ: «Να κάνουν την Ισλαμική σχολή σε άλλη θεωρητική σχολή, όχι στη θεολογική»

  • Dogma

«Αν θέλουν να κάνουν την Ισλαμική σχολή, ας την κάνουν σε μια οποιαδήποτε θεωρητική σχολή αλλά όχι στην θεολογική» επεσήμανε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος απο τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου.

Γιώργος Φερδής

«Αν θέλουν να κάνουν την Ισλαμική σχολή, ας την κάνουν σε μια οποιαδήποτε θεωρητική σχολή αλλά όχι στην θεολογική» επεσήμανε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος απο τον ιερό ναό Αγίου Δημητρίου, σχετικά με το επίμαχο ζήτημα της ίδρυσης τμήματος ισλαμικών σπουδών στη θεολογική σχολή του ΑΠΘ.

«Ορθοδοξία και Ισλάμ δεν μπορούν να συνυπάρξουν» τόνισε ο ιεράρχης κατά την ομιλία του, φανερά δυσαρεστημένος από την επιμονή των αρχών του τόπου για το τμήμα των ισλαμικών σπουδών αλλά και τις επισκέψεις τουριστών από την γείτονα χώρα.

Επιπλέον, ο κ. Άνθιμος μίλησε και για την υφιστάμενη οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα και την κατάσταση που έχει έρθει ο Ελληνικός λαός, ενώ πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει πνεύμα Χριστού στις κατασχέσεις των τραπεζών».

Τέλος ο προϊστάμενος του ναού αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου ευχαρίστησε τον μητροπολίτη για τα λόγια υποστήριξης που μετέφερε από το λόγο του και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο της Μητροπόλεως.

TOP NEWS