ΑΝΘΙΜΟΣ: Οι επιστήμονες επιβεβαίωνουν για άλλη μια φορά την ελληνικότητα της Μακεδονίας

  • Dogma

«Ζήτω η ελληνικότατη Μακεδονία» με αυτή την φράση έκλεισε την ομιλία του ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος που το πρωί τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων της 79ης Δ.Ε.Θ.

Γιώργος Φερδής

«Ζήτω η ελληνικότατη Μακεδονία» με αυτή την φράση έκλεισε την ομιλία του ο Μητροπολίτης της Μακεδονικής Πρωτεύουσας ο Θεσσαλονίκης Άνθιμος που το πρωί τέλεσε τον αγιασμό των εγκαινίων της 79ης Δ.Ε.Θ.

Ο κ. Άνθιμος αφού ολοκλήρωσε το μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου για την Δ.Ε.Θ, μετέφερε και την αγωνία του για την Μακεδονία αλλά και τις αποκαλύψεις για τα αρχαιολογικά ευρήματα στην Αμφίπολη. «Εξαιτίας συγκεκριμένων γεγονότων, θα επαναλάβω: Ζήτω η Ελληνικοτάτη Μακεδονία, η από χρόνων μακρών ελληνική και πάντοτε γενναία».

«Οι επίδοξοι κλέπται και παραχαράκται είναι βέβαιο ότι θα ηττηθούν, διότι το πολύ φως από την επιστήμη, επιβεβαιώνει αυτό που είπε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής: Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική» ήταν τα λόγια του κ. Άνθίμου που καταχειροκροτήθηκε από τον Πρωθυπουργό και από όλη την αίθουσα στο συνεδριακό κέντρο Ιωάννης Βελλίδη.

TOP NEWS