Αποστολή και μητροπολίτες της Θράκης δίπλα στις οικογένειες που έχουν ανάγκη

  • Dogma

Σε μια συγκινητική κίνηση με σκοπό τη στήριξη των οικονομικά ασθενών οικογενειών της περιοχής τους αποφάσισαν να προβούν από κοινού οι τέσσερις μητροπόλεις της Θράκης και ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή.

Καρεκλά Σοφία

Σε μια συγκινητική κίνηση με σκοπό τη στήριξη των οικονομικά ασθενών οικογενειών της περιοχής τους αποφάσισαν να προβούν από κοινού οι τέσσερις μητροπόλεις της Θράκης και ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αποστολή.

Ως συνδετικός κρίκος σε μία αλυσίδα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και πρόνοιας, η Αποστολή ανέλαβε την πρωτοβουλία για την εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης των κατοίκων της Θράκης.

Έτσι, σε κοινή σύσκεψη που είχαν σήμερα στην Αλεξανδρούπολη, οι μητροπολίτες Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνός, Ξάνθης κ. Παντελεήμων, Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος και Μαρωνείας κ. Παντελεήμων μαζί με τον διευθυντή της Αποστολής κ. Κωστή Δήμτσα αποφάσισαν να στηρίξουν ενεργά τις οικογένειες της Θράκης που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Κατά τη συζήτηση που είχαν οι πέντε άνδρες, υπήρξε κοινή διαπίστωση των έντονων προβλημάτων επιβίωσης μεγάλης μερίδας πολιτών της Θράκης καθώς και η ανάγκη καταγραφής τους, η οποία θα ξεκινήσει τις επόμενες μέρες από τις ενορίες της περιοχής.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση κατέθεσαν τις μέχρι τώρα εμπειρίες τους από το φιλανθρωπικό έργο που συντελείται ήδη στις τέσσερις μητροπόλεις και αποφάσισαν ότι το έργο αυτό μπορεί να ενισχυθεί και να διευρυνθεί και σε άλλους τομείς, με την εμπειρία και τη στήριξη της Αποστολής.

Στη σημερινή συνάντηση, συγκεκριμένα, αποφασίσθηκε οι ιερείς των μητροπόλεων της Θράκης, με την καθοδήγηση των οικείων μητροπολιτών, να προχωρήσουν σε αναλυτική ενημέρωση των κατοίκων της ενορίας τους σχετικά με αυτό το πρόγραμμα στήριξης το οποίο προσεχώς θα τεθεί σε εφαρμογή.

Σε συγκεκριμένες ημέρες, οι ιερείς θα παραλαμβάνουν τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων για την παροχή βοήθειας σε τρόφιμα για το έτος 2015.

Βασικό κριτήριο για την παροχή βοήθειας είναι ο αριθμός των άνεργων μελών που υπάρχουν σε κάθε οικογένεια.

Τα εισοδηματικά κριτήρια είναι τα εξής: για ένα άτομο 0 έως 6.000 ευρώ, συν 1.000 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο εκκαθαριστικό φορολογίας 2014.

Εφ’ όσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα, ανάλογα με τον αριθμό των προστατευόμενων μελών κάθε οικογένειας και τον αριθμό ανάπηρων μελών, αν υπάρχουν.

Οι τέσσερις μητροπολίτες της Θράκης εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για το ενδιαφέρον και τις κατευθύνσεις που έστειλε κ. Ιερώνυμος καθώς και για την έμπνευση ν’ αρχίσει το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα από την Θράκη.

TOP NEWS