Η Αποστολή στηρίζει τους ακρίτες

  • Dogma
Αποστολή

Για ακόμη μία φορά στα  ακριτικά νησιά της Κω και της Νισύρου βρέθηκε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών υλοποιώντας προγράμματα ενημέρωσης , εξετάσεων, παροχής δεμάτων Αγάπης σε οικογένειες που ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας και σχολικών ειδών σε μαθητές.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος  Δήμτσας συναντήθηκε  με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου καί Νισύρου κ.Ναθαναήλ στον οποίο παρέδωσε 650 δέματα αγάπης για τους κατοίκους της Μητροπόλεως του και του  μετέφερε την αγωνία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου για τους ακρίτες και ιδιαίτερα για το νησί της Κω που δοκιμάζεται  από τις ροές προσφύγων αλλά και μέρος του πληθυσμού της, ταλαιπωρείται από την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας. Ο κ. Δήμτσας χαρακτήρισε:«προτεραιότητά την ανακούφιση των εμπερίστατων οικογενειών στις ακριτικές περιοχές. Και πρόσθεσε:  « Σε μια εξαιρετικά δύσκολη εποχή για την Ελλάδα μέλημα μας είναι να σταθούμε ο ένας στο πλευρό του άλλου».

unnamed-2

Μαζί με τον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ κλιμάκιο της «Αποστολής» επισκέφθηκαν σχολείο στην Καρδάμαινα, όπου μοίρασαν σχολικά είδη σε μαθητές του δημοτικού.  «Στο σχολείο, είπε ο κ. Δήμτσας,  προετοιμάζεται η αυριανή μας πατρίδα και αυτό το έργο η Εκκλησία το βοηθά με όλες τις δυνάμεις της. Η ελπίδα είναι τα παιδιά μας και η πρόοδος τους ορόσημο της δικής μας αποστολής». Ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ  ευχαρίστησε την «Αποστολή» και τον IOCC  για τη στήριξη που προσέφεραν από τη πρώτη στιγμή, τόσο στην αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης,  όσο και στην ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων οικογενειών του νησιού. Η βοήθεια αυτή, είπε χαρακτηριστικά, έρχεται να καλύψει ελλείψεις και ανάγκες που έχουμε με συνέπεια και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας γιατί η «Αποστολή» μας κάνει να νιώθουμε λιγότερο μόνοι και ξεχασμένοι». Στην Κω και τη Νίσυρο  συνεχίστηκε, επίσης,  η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive.

unnamed

Εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων» της «Αποστολής» πραγματοποίησε δωρεάν τεστ μνήμης σε πολίτες άνω των 60 ετών. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες σχετικά με την άνοια στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο, που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Στόχος της πανελλαδική εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου προκειμένου να επιτυγχάνεται η έγκαιρη διάγνωση της νόσου η οποία είναι αποφασιστικής σημασίας για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί τους επιτρέπει να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες, να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων, να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους, να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας». Οι πάσχοντες από νόσο Aλτσχάιμερ και άλλες μορφές Άνοιας στην Ελλάδα υπολογίζονται περίπου 200.000 ενώ Παγκοσμίως και μέχρι το 2050, οι ανοϊκοί ασθενείς θα είναι περίπου 115,4 εκατομμύρια.

TOP NEWS