Αρχιεπίσκοπος για καύση νεκρών: Η Εκκλησία δεν είναι χωροφύλακας με βούρδουλα

  • Dogma
Μιχαήλ Τζαχάρη

Την ελευθερία που προσφέρει η Εκκλησία υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος μιλώντας για την καύση των νεκρών από τα Γιάννενα, όπου βρίσκεται, για να ευχηθεί στον τοπικό Ιεράρχη, για την ονομαστική του εορτή.

Ο καθένας έχει δικαίωμα στην επιλογή και την ευθύνη των πράξεων του, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος από τα Ιωάννινα όπου βρίσκεται, μιλώντας για την καύση των νεκρών, ενώ ξεκαθάρισε ότι η Εκκλησία δεν επιδιώκει να επιβάλλει την άποψή της «με τον βούρδουλα ή τη βία».

Επεσήμανε δε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι «πως η Εκκλησία δεν είναι χωροφύλακας, είναι πατέρας, είναι η μάνα, έχει ένα τρόπο ζωής, παράδοση διδασκαλία, λέει αυτό είναι η αλήθεια. Δεν μπορεί να γίνει χωροφύλακας και να πάρει το βούρδουλα και με την βία να φέρει, να επιβάλλει κάτι, γιατί είναι έξω από την διδασκαλία της. Ο ίδιος ο Χριστός μας είπε όποιος θέλει να έρθει κοντά μου, ας έρθει».

Συνεχίζοντας έκανε λόγο για έλλειψη σοβαρότητας και συνέσεως, με αποτέλεσμα να «έχουμε φτάσει εδώ αυτό τον τόπο» και υπογράμμισε ότι «εμείς θα μείνουμε στις αρχές μας και θα υποστηρίξουμε αυτό που λέει η Εκκλησία».

Ο κ. Ιερώνυμος κατηγορηματικά τόνισε ότι δεν είναι επιθυμητό να γίνει «ανάμιξη» αποτεφρωτηρίων και χριστιανικών κοιμητηρίων. Παράλληλα, προέτρεψε τους δημάρχους που επιθυμούν να προχωρήσουν σε λειτουργία αποτεφρωτηρίων, να αναζητήσουν άλλες εκτάσεις και χωράφια μακριά από τα κοιμητήρια.

Πηγή: ΑΠΕ

TOP NEWS